Ezer családon segített húsvétkor a szeretetszolgálat

2021. április 13. 08:24 | behir

Márciusban országos adománygyűjtést hirdetett a református szeretetszolgálat, hogy a feltámadás ünnepéhez közeledve tartós élelmiszer-csomagokkal segítsék a rászoruló családokat és időseket. Összesen több mint 2 tonna tartós élelmiszer, 90 zsák ruhanemű, cipő és játék, valamint közel félmillió forint pénzbeli támogatás érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvéti felhívására.

A beérkezett tárgyi és pénzbeli felajánlásoknak köszönhetően országszerte közel 1000 nélkülöző ünnepe válhatott teljesebbé. Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a tavaszi időszakban is tartós élelmiszerekkel tölthetik meg a jóakarók a jól ismert Szeretetdobozokat. A Magyar Református Szeretetszolgálat azért hívta életre húsvéti adománygyűjtését, hogy felhívja a lakosság figyelmét: az adakozásra nemcsak az adventi időszakban van nagy szükség, hiszen a rászorulók évközben is folyamatos támogatásra szorulnak.

Az idei év számos kihívás elé állítja a karitatív szervezeteket is: a tantermen kívüli digitális oktatás, majd az istentiszteletek online térbe költözése is megannyi gyűjtőpont bezárását jelentette. Az adományozók azonban idén is megmutatták, hogy segíteni szeretnének nélkülöző embertársaiknak, országszerte hat megyében gyűltek az adományok. 

A húsvéti adománygyűjtéshez csatlakozott a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is. Közreműködésüknek köszönhetően 12 felajánlótól fél tonna liszt, fél tonna egyéb tartósélelmiszer, valamint 12 karton puffasztott cirok érkezett, az adományokat magánszemélyek és intézmények, köztük óvodák, idősotthonok és gyülekezetek kapták. 

Forrás: jobbadni.hu

További programok »

FEL