Ez a tavasz kicsit más…

2020. április 4. 11:28 | Mikóczy Erika

Tavasz van. Madárcsivitelésre ébredünk – mint más tavaszokon. Kipattannak a szunnyadó rügyek, virágba borulnak a fák, a téli szürkeséget pompázatos színek váltják fel – mint más tavaszokon.

Szinte üresek az utcák, a játszóterek, zárva vannak a múzeumok, a színházak, a kultúra fellegvárai, elmaradnak a fesztiválok, hátizsákos turistacsapatok sem indulnak nagy felfedezésekre, és nem ülnek ki a padokra az idős emberek sem egy-egy délutáni csevegésre – nem úgy, mint más tavaszokon.

Fotó: Kliment Pál

Azok a szerelmesek, akik már összekötötték az életüket, vagy az egy fedél alatt élő családtagok megtehetik, hogy együtt sétálnak, futnak egy kicsit a szabadban – majdnem úgy, mint más tavaszokon. Az egymástól távol élő párok, családtagok azonban csak a laptop képernyőjét nézve vagy telefonon éreztethetik a másikkal, hogy most is ott vannak egymásnak – nem úgy, mint más tavaszokon.

Látjuk, tudjuk, érezzük mi is itt Békéscsabán, hogy most nem tehetünk mást! Betartjuk a szabályokat, otthon maradunk, hogy átvészeljük ezt az időszakot.

És otthon maradunk azért is, hogy a járvány elmúltával még annál is jobban örülhessünk az életnek, a találkozásoknak, a programoknak, a koncerteknek, a fesztiváloknak, az öleléseknek, a természet gyönyörűségeinek, mint más tavaszokon, nyarakon, őszökön vagy teleken!

Galéria

 

FEL