Évzáró a kick-box sportolóknál

2022. december 24. 12:25 | behir.hu

Az orosházi Contact Kick-Box és Thai-box Club versenyzői 2022-ben igazán eredményes évet mondhattak magukénak. Ezt ünnepelték a karácsony előtti napokban.

A szervezet eredménylistája imponáló, hiszen a világ- és Európa-kupákon rendre érmes helyen végeztek, és eredményesen jöhettek haza a felnőtt Európa-bajnokságról is - emlékeztet közleményében a Békés Megyei Harcművész Szövetség. Az egyesület válogatott versenyzői a felnőtt Európa-bajnokságon összesítve két csapatarany, öt ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Így nem csoda, hogy az egyesület évzáróján, küldött közgyűlésén, Orosházán, az egyesület évzáró rendezvényén jó hangulatban elemezte az év eseményeit Puravecz Péter IV.DAN egyesületi elnök, aki egyben a magyar kick-box válogatott formagyakorlat szövetségi kapitánya is. Számos dologra kitért, elemezte azokat a nehézségeket, amelyek a közelmúlt, a Covid-járvány miatt is bekövetkeztek, illetve kitért arra is, hogy milyen megfeszített munkát végeztek versenyzői a világversenyekre való felkészülés során. Az elemzés után díjak átadására is sor került. Elismerték a válogatott versenyzők – Halustyik Cintia, Brezovszky Zoltán, Kotvics-Varga Máté és Zahorecz Noel teljesítményét.

Megköszönték a munkáját a szülőknek, akik sokat áldoztak azért, hogy gyermekeik eredményesen sportolhassanak. Díjazták a segítőket, többek között Balogh Dávid akrobatika oktatót, aki az akrobatikát oktatta a csapatnak, és aki áldozatos munkával fejlesztette ezt a képességét a versenyzőknek. Megköszönték az áldozatkész szponzorok és támogatók segítségét, akik nélkül nehezen lehetett volna az edzések feltételeit biztosítani. Ajándékot kapott Gasparik Róbert, nemzetközi kick-box versenybíró is, aki a nemzetközi versenyeken a bírói karban a pontoz formagyakorlat versenyeken. Elismerték Shihan Gregor Lászlónak, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnökének is a segítő munkáját. Kitüntették Litauszki Lászlót, a Kondorosi Kick-box Club vezetőjét, akinek klubja évek óta együtt dolgozik az orosházi csapattal, nagyon jó kapcsolat van a két klub között. Megköszöntötték Friedl Flórián munkáját, aki edzőként nagyon sokat segít a versenyzői csapat működtetésében. Az est folyamán különdíjat is kiosztottak. A legeredményesebb versenyző ebben az évben Halustyik Cintia lett. Az elismerések végén a tanítványok is ajándékkal köszöntötték Puravecz Pétert és feleségét, hiszen mindketten nagyon nagy munkát végeztek, és oroszlánrésze van annak, hogy a sikerekről beszélhettek. A jó hangulatú rendezvényt vacsora zárta.

További programok »

Sport

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők a Csaba Kupán

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők Békéscsabán, miután a hétvégén az Alföld Vívó Akadémia ismét megrendezte a Csaba Kupát. A már nagy hagyományoknak örvendő megmérettetés egyben emlékverseny is, amellyel a klub tiszteletét fejezi két elhunyt vívómestere, Csetneki István és Hajtman János előtt.
06:37
FEL