Németországban küzdöttek az orosházi harcosok

2019. március 22. 14:39 | behir

Németországban, kick box nemzetközi versenyen képviselték Magyarországot és Orosházát a Contact K.T.H.E. sportolói.

12 ország 144 egyesületének közel 700 sportolója vett részt február 15 és 17 között a Münchenben rendezett German Open kick-box bajnokságon. Magyarországról az orosházi Contact K.T.H.E. sportolói is elutaztak a több harcművészeti elemet felvonultató versenyre. Többen közülük első nemzetközi megmérettetésükön vettek részt mind a tatamin, mind a ringben. Ennek ellenére 11 éremmel zártak: két arany-, hét ezüst- és két bronzérem került a birtokukba.

uravecz Péter, a delegáció vezetőjének beszámolója szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott a versenyzők közül Szabó Gergő, aki korosztályában a német formagyakorlati bajnoki címet zsebelte be. Deli Roland mindvégig megőrizte hidegvérét első K1-es mérkőzése során, és habár elveszítette a meccset, teljesítményének köszönhetően emelt fővel térhetett haza.

A müncheni verseny fénypontját nem csak az éremeső jelentette, hanem a német-magyar formagyakorlati szeminárium, ahol pusztakezes technikákat, akrobatikus rúgásokat, kardtechnikákat és show-elemeket mutattak be. A Német Kick-box Szövetség képviseletében Marco Pultke fogadta és tanította a magyar versenyzőket.

 

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

További programok »

Sport

Egy lány száz kiló fölötti lökése, azért nem piskóta!

Mondja Bökfi János, Mitykó Veronika súlyemelő mestere a behír.hu-nak. A 19 esztendős békéscsabai versenyző a közelmúltban, a juniorkorú súlyemelők bukaresti Európa-bajnokságán – szakításban 93 kilogrammal harmadik, lökésben 106 kilóval a hatodik, összetettben pedig negyedik lett.
11:16
FEL