Évnyitó a Színitanházban

2017. szeptember 1. 16:17 | Mikóczy Erika

Szeptember elsején a hallgatók produkcióival színesítve tartotta tanévnyitóját Békéscsabán a Színitanház, amely negyvennégy új hallgatót köszönthetett soraiban.  

Mint azt az évnyitón Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és a Színitanház vezetője elmondta, az intézmény 1993-ban színészképzéssel indult. Azóta a színészképzés mellett a színházi hiány- és háttérszakmák képzésére rendezkedtek be.

Az érettségire épülő, OKJ-s képzést nyújtó Színitanház az előző tanévben a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziumhoz került, annak tagintézményeként működik. A tervek között szerepel ennek keretében Békéscsabán is a cirkuszi képzések beindítása.

– A divat- és stílustervező, a gyakorlatos színész, a színházi táncos, a színház-technikus és szcenikus, valamint a közművelődés és közönségkapcsolati szakember szakokra idén összesen 44 új hallgatót vettünk fel. Intézményünk egyik legnagyobb erénye az, hogy a gyakorlati képzés a színház produkcióiban történik. Így az új diákok is élesben vehetnek részt majd a Jókai színház előadásaiban, ki-ki azon a területen, amit éppen tanul – közölte Seregi Zoltán.

Az évnyitón elhangzott, hogy a képzési lehetőségeket pályázatok útján igyekeznek különleges kurzusokkal is bővíteni. Emellett a diákok rendszeresen fellépnek Békéscsabán, és a megye távolabbi településein is. A lehetőség tehát adott, hogy kihozzák magukból a legjobbat azokban a színházi szakmákban, amelyeket választottak.

 

További programok »

Kultúra

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakájához

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Az evangélikus nagytemplomban Alföldi Csaba adott hangversenyt, melynek első darabja Kovács Szilárd Intrada című műve az ország több mint 50 orgonáján egyszerre csendült fel.
2019. július 21. 12:03
FEL