Az Evangélikus gimnáziumba is megérkeztek a tankönyvek

2020. augusztus 4. 18:22 | Csiffáry Zsuzsanna

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Az évkezdésre már az intézmények is készülnek, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban diákmunkásokkal válogatták át korosztályonként a könyvcsomagokat.

Teherautókon, raklapon érkeztek meg a könyvek a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumba, a könyveket a diákszövetkezetnél dolgozó hallgatók hordják be a tornaterembe. Ezt követően, a tanév első munkanapján, reklámtáskába szortírozva kapja majd meg mindenki a tankönyvcsomagokat.

Köveskúti Péter a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium igazgatója elmondta, hogy idén is diákok segítségével válogatják át a tankönyveket. 

Balog Zsolt Patrik a Budapesti EU diákok szövetkezet tagjaként vállalt diákmunkát az evangélikus gimnáziumban. A tankönyvpakolás országos szintű program, békéscsabaiként ezért tud ebben részt venni. Előző nyáron szintén a gimnáziumban vállalt diákmunkát, és idén is az intézmény mellett döntött.

A kormány 2013-ban indított programjában először még csak az elsősök kaptak ingyenes tankönyvcsomagot. 2018-ban már egy millió volt az érintettek száma, hiszen az összes általános iskolás diák díjmentesen kapta az iskolai könyveket.

Az idei évtől a gimnazistáknak, a középiskolásoknak és a szakiskolában tanulóknak sem kell fizetniük a tankönyvekért, a támogatás csaknem 1,2 millió tanulót érint.

További programok »

FEL