Évadzárót tartottak a csabai néptáncos óvodások

2018. június 6. 16:57 | Zsíros András

Évadzárót tartottak Békéscsabán a Hétpróbás Néptánciskola óvodai nevelésben részt vevő tagjai és a foglalkozásokra járó gyerekek. Az „Aki nem lép egyszerre” elnevezésű program hároméves hagyományra tekint vissza, amelyben az önkormányzat már a legkisebbekben igyekszik elültetni a néptánc és a mozgáskultúra szeretetét.

Népdalok, körjátékok, kiszámolók, és sok-sok vidám gyerek töltötte meg a főteret kedden délután. Az önkormányzat által fenntartott óvodák néptáncos bemutatójára sokan voltak kíváncsiak.

A város polgármestere szerint ma már az egész ország ismeri Békéscsabát arról, hogy itt tudatos néptánc-oktatás folyik. Szarvas Péter elmondta, a Magyar Táncművészeti Egyetemen is felfigyeltek a módszerre, és keresik a megoldást arra, hogy a programot országosan is népszerűvé tegyék.

A program célja azonban ebben a korban még nem a konkrét néptánc-oktatás. Hegedűsné Farkas Lilla, a program koordinátora felhívta a figyelmet arra, hogy itt valójában mozgáskultúra-fejlesztésről van szó: járni, ugrani, forogni tanítják a gyerekeket a nép játékok, illetve a néptánc eszközrendszerével.

A játékos nevelés mellett az óvónők számára módszertani segítséget nyújtanak a program szervezői, hogy maguk is képesek legyenek különféle néptánc-foglalkozásokat tartani a jövő táncosainak.

 

 

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL