Európa legnagyobb cirkuszművészeti plakátja Magyarországon!

Budapest nemzetközi cirkuszfesztiválra készül! 2018. január 8-án, Budapesten nyílik meg az európai cirkuszművészet negyedévezredes ünnepe, a modern kori cirkusz megszületésének 250. jubileumi éve. Egész Európa egy éven át ünnepel majd, s a nyitóünnepséget a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Fővárosi Nagycirkuszban tartják.

Ennek jegyében készült el az erzsébetvárosi önkormányzat tűzfal-rehabilitációs programjának részeként a gigantikus, cirkuszi plakát, amely jelentős mondanivalót hordoz. A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál üzenetéhez hasonlóan itt is fekete, sárga és fehér kezek formáznak betűket, mutatva, hogy bőrszíntől független az a bizalom, egymásra figyelés, amelyet a cirkuszművészet megvalósít, amivel példát mutat.

A Szlávik Ágnes grafikusművész által megálmodott motívumok a lendületet, a szárnyalást, a csodák magvalósítását szimbolizálják.

Megújulóban a cirkuszművészet, az előadó-művészet e különleges ága. Új cirkuszművészeti központ épül Budapesten, amely nemcsak az artistaművészek nemzeti találkozóhelye, de Közép-Európa cirkuszszakmai központja is lesz. Ennek előfutára a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahová a világ leghíresebb artistáit, cirkuszigazgatóit, menedzsereit várják a szervezők.

Az újonnan átadásra kerülő fal Erzsébetvárosban hirdeti az emberi erővel, kitartással, szorgalommal megvalósítható csodát, a 21. század cirkuszművészetét.

 

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

 

Megosztás:

Címke: ,