Esélye sem volt a cseheknek!

2017. január 18. 19:48 | behir.hu

MEVZA Kupa: BRSE - VK UP Olomouc 3-0 (13, 15, 11).
Két nappal a balul sikerült pozsonyiak elleni mérkőzést követően az volt a kérdés, hogy sikerült-e Sasa Nedeljkovic mesternek a fejekben rendet teremteni. Hogy sikerült-e? Az nem kifejezés! De nézzük a részleteket.
A csehek a mérkőzést megelőző napon simán verték azt a pozsonyi csapatot, amelyik gárda egy nappal korábban 3-1-re megverte a csabai lányokat. Ennek megfelően nagy önbizalommal érkeztek a találkozóra a mostani vendégek, bízva abban hogy a magyarokat is sikerülhet kétvállra fektetniük. Már az elején érezni lehetett, hogy ezen a napon nem az a csabai egylet jött ki a pályára, mint két nappal ezelőtt. Azon nyomban magukhoz ragadták a kezdeményezést Tálasék, már az elején vezettek és folyamatosan növelték az előnyüket. A második technikai szünetnél már nyolc ponttal vezetek (16-8), az Olomouc játékosai csak keresték önmagukat és a labdát.  A játék összes elemében felülkerekedtek az 1200 fős közönség kedvencei, ennek megfelően kevesebb mint 20 perc alatt alakult ki a 25-13.
A második játszma ott folytatódott ahol az első befejeződött. A csabai lányok egyszerűen képtelenek voltak a hibázásra, teljes mértékben ráeröltették az akaratukat az ellenfelünkre, valóságos szőnyegbombázást rendeztek helyenként. Kivétel nélkül minden játékos jól teljesített, jók voltak a nyitások, határozott volt a mezőnymunka, és rendre pontosak voltak a befejezések. Nem volt kérdés, hogy ki az úr a háznál, ennek a játszmának 25-15 lett a vége.
Még a legvérmesebb Hazai drukkerek is csak kapkodták a fejüket, helyenként olyan teljesítménnyel rukkoltak elő a kedvenceik. A csehek edzője hiába kért idejekorán időt a harmadik játszmában, nem tudta megállítani a "tornádót".  Cserékkel is próbálkozott, forgatta a csapatot, de ami elég volt a Bratislava ellen, az a magyar bajnok ellen igencsak őrlángon pislákolt.. A mai napon hullámvölgy sem jellemezte a játékot hazai oldalon, nem túlzás kijelenteni: erődemonstrációt tartottak Szakmáryék. Az utolsó, harmadik etapot 25-11-re nyerték, s ezáltal megesett az a csúfság a csehekkel, hogy egyszer sem tudtak kijönni a 15-ből.
3-0 a vége, és mindent elmond fölényről, hogy Nedeljkovic mester egyetlen egyszer sem kért időt a meccs során! Ez a teljesítmény elég lehet a jövő hét szerdai szerbek elleni CEV Kipa visszavágón a továbbjutáshoz..

Szegedi Zsolt

FEL