Eredményesen kezdődött az év a megyei judósok számára

2020. február 4. 18:42 | behir

Megkezdődött a judósok számára a 2020-as versenyszezon. Gyáni János versenyzői már két megmérettetésen értek el szép eredményeket.

Nemzetközi versenyen vett részt Mórahalmon a BM Kano Judo SE nagy tehetsége Szabó Karolina. Számára új súlycsoportban 48 kg-ban állt tatamira, ám ez nem okozott neki akadályt. A tőle megszokott magabiztos habitussal uralta a mezőnyt és három ippon győzelemmel jutott el az aranyéremig. Így újabb nemzetközi első hellyel tért haza az egyesület nagy bajnoka. Karolina jelenleg nemzetközi edzőtáborban készül Nagyváradon.

Eközben rendezték meg a felnőttek I. osztályú országos bajnokságát Kecskeméten, ahol sérülések miatt idén csupán három versenyző vett részt az egyesülettől. A megmérettetésen egy bronzérem és két pontszerző helyezés született.

Fehér Dóra egy súlycsoporttal feljebb indult, győztes mérkőzései után egyedül a későbbi aranyérmes állította meg az elődöntőben. A bronzmérkőzést magabiztosan uralta és alig fél perc alatt magáénak tudhatta az érmet, amellyel immár harmadjára álhatott az első osztályú dobogó harmadik fokára.

Az ifjúsági válogatott Sóczó Rebeka vállsérüléssel küszködve indult a versenyen. Gyors és magabiztos mérkőzések után az elődöntőben korosztályos riválisával küzdött meg. A több, mint 7 perces küzdelemben vitatható bírói intéssel maradt alul, végül pontszerző ötödik helyen végzett az idősebbek között.

A pluszos férfiak között Szentandrászki Levente visszatért a judo világába. A sorsolás terén nem volt szerencséje: első mérkőzésén a súlycsoport Európa bajnokával küzdött meg, színvonalas mérkőzésen maradt alul. A kezdeti vereség után szép küzdelmekkel folytatta a napot, végül pontszerző ötödik helyen végzett.

Gyáni János edző elmondása szerint az egyesület tervei között szerepel egy judo központ megépítése, melyben a Magyar Judo Szövetség és Békéscsaba Város Önkormányzata segíti az egyesületet. A tervek készítése folyamatban van.

Forrás: BM Kano Judo SE

További programok »

FEL