Eredményesen tértek haza a BM Kano Judo versenyzői a bajnokságokról

2020. október 19. 12:23 | behir.hu

A BM Kano Judo SE versenyzői két egymást követő megmérettetésről is eredményesen tértek haza. Múlt héten zajlott az ifjúsági B Országos Bajnokság Győrben, a koronavírus járványra való tekintettel szigorú szabályok és intézkedések betartása mellett. 

Az egyesület Héraklész válogatottja, Kara Bence utolsó éves serdülőként indult az idősebbek között +90kg-ban. A korkülönbség nem okozott gondot a többszörös bajnoknak, sorra nyerte küzdelmeit, a tőle megszokott módon magabiztosan mozgott a tatamin. Három győzelem után a döntőben küzdhetett meg a bajnoki aranyért, azonban vereséget szenvedett, így az újabb aranyérem most elmaradt. Bence saját korosztályos országos bajnoksága még hátra van, ahol a bajnoki cím egyik nagy esélyeseként indul el – írja közleményében az egyesület.

Ebben a súlycsoportban versenyzett a Gyulai Judo SE serdülő kerettagja, Bozó Bence is, aki nagy fejlődésen ment keresztül, feladta a leckét a mezőnynek. Végül azonban győzött az idősebbek rutinja, így végül nem ért el helyezést. Számára is hátra van a serdülő országos bajnokság, ahol jó esélyekkel indul majd.

Hétvégén a juniorok országos bajnoksága következett Cegléden, az Ungvári Miklós Judo Központban. Az egyesület egyik nagy reménysége a 63 kg-os ifi válogatott, Szentandrászki Gréta sérüléssel küszködve is tatamira állt, ez azonban nem tudta megakadályozni abban, hogy a jóval idősebbek között is az élmezőnyben végezzen. Két győzelem után az elődöntőben találta magát, ahol feladta a leckét ellenfelének, de végül alulmaradt. A bronzmérkőzésen tökéletesen kivitelezett fojtástechnikát hajtott végre ellenfelén, ezzel első éves ifiként felállhatott a junior dobogó harmadik fokára.

Fehér Dóra sorra hozza az országos bajnoki érmeket, ez most sem volt másképp. Magabiztosan söpört végig a 70kg-os mezőnyön. Az elődöntőben a későbbi országos bajnokkal folytattak színvonalas küzdelmet, a bronzmérkőzésen egy percen belül ippon értékű technikát hajtott végre ellenfelén és így lett a bronzérem tulajdonosa. Dóra eredményei alapján ösztöndíjban is részesül az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről, a Nemzet Fiatal Tehetségei Program keretében.

 

Fotó forrása: Gyáni János

Junior csapat (Balról Őzbas Yasin, Szentandrászki Gréta, Gyáni_ János edző, Fehér Dóra és Kiss Huba)

 

Az egyesület új versenyzője a 66kg-os Őzbas Yasin, egy éves kihagyás után tért vissza a verseny tatamira, ennek ellenére gyönyörű küzdelmeket láthattunk tőle.

- Örülök annak, hogy Szofi után Yasin is engem választott, hogy edzőjükként egyengessem a sportpályafutásukat. Yasin nagyon tehetséges judos, jó genetikával rendelkezik. Azonban a 66 kg az egyik legnehezebb súlycsoport még hazai szinten is, de én azon leszek hogy a szakmai tudásomat átadjam és minél több eredményt érjünk el együtt - nyilatkozott Gyáni János edző.

Október 23-25 között rendezik meg a Budapest Grand Slam-et, ahol a BM Kano Judo SE versenyzője, Özbas Szofi is indul. Ezt követően november 6-10 között a Junior Európa-bajnokságon, egy héttel később pedig az U23 Európa-bajnokságon is képviseli majd Magyarországot és egyesületét.

 

További programok »

FEL