Építészeti kamarák tartottak közös szakmai képzést

 

Közös szakmai képzést tartott kedden a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Békés Megyei Építész Kamara, a Békés Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal. A rendezvényen átadták a 2018. évi Bék és Megyei Építészeti Díjat is.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja úgy fogalmazott: az építészeti kamarák közötti együttműködés célja, hogy az új építéshatósági és építésfelügyeleti szabályokat közösen feldolgozzák, valamint a jogszabályokat értelmezzék annak érdekében, hogy a hatóságok, a kivitelezők és a vállalkozók együtt tudjanak működni.

– Történelmi jelentőségű a pillanat, hiszen a szakmai kamarák történetében még nem fordult elő, hogy a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a  Békés Megyei Építész Kamara és a Békés Megyei Mérnöki Kamara a kormányhivatallal együtt rendezzen egy közös képzést, és egy olyan jövőbemutató tananyag-, szakmai anyag- és jogszabályanyag-feldolgozást, amelyre most sor került – fogalmazott a kormánymegbízott.

 

 

Kmetykó János átveszi az életműdíjat Dr. Takács Árpád kormánymegbízottól

 

Az életműdíjat ebben az évben Kmetykó János építőmérnök kapta, aki az elmúlt 58 évben számtalan területen tevékenykedett, több városnak is a főépítésze volt. A díjat 5 tagú szakmai zsűri ítélte oda életútja, szakmai munkája elismeréséül. A zsűri tagjai között közéleti személyiségek és építészek voltak.

– Ezt a díjat azért is tartom nagyon értékesnek, mert a szakma adja, a kollégáim adják, ők tesznek javaslatot arra, hogy ki kapja. Ez mindig értékesebb, mint amikor valamilyen felső hatalom, vagy szervezet díjaz valakit – mondta el az építőmérnök.

A megnyitón díszoklevélben részesült Fajzi Tamás, a Békés Megyei Építészkamara elnöke, dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke valamint Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke a Békés Megyei Kormányhivatallal történő kiemelkedő együttműködésük elismeréséért.

 

Balról dr. Takács Árpád kormánymegbízott, mellette dr. Orosz Tivadar, Buzás Zoltán és Fajzi Tamás

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,