Energetikai korszerűsítés a békéscsabai, Erzsébethelyi iskolában

2018. szeptember 19. 11:42 | behir

„Energetikai korszerűsítés a Békéscsabai Erzsébethelyi (jaminai) Madách Utcai Általános Iskolában" TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00004

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata „Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-15 kódszámú felhívásra nyújtott be pályázatot, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósított meg. A fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, a racionálisabb energiagazdálkodást. A tulajdonában lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt tervezett kezdete: 2016. október 1. a megvalósításának tervezett napja: 2019. március 31.

 

A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidő előtt teljesítette. A beruházás ünnepélyes átadása 2018. június 7-én volt.

 

A pályázatban az iskola két épületrésze vett részt. A főépület külső falai, lapos tetőfödémje kerültek hőszigetelésre. Az épület homlokzati ablakait és ajtóit is kicserélték.

Az emelet ráépítéses, eredeti épületrész és a bővítmény épületrész fűtési rendszere egyesítésre került és a továbbiakban a tanépület fűtése önálló rendszerként működik. Az eredeti épületrészben található kazánház korszerűsítése a projekt keretében megtörtént, amely tartalmazza a kondenzációs kazánok beépítését és a bővítmény épületrész fűtési rendszerének leválasztását. A hőleadó rendszer kora és állapota miatt korszerűsítésre kerültek. A projekt megújuló energiahasznosító rendszer kiépítését tartalmazza.

A projekt megvalósítása során az épület projektarányos akadálymentesítése megtörtént, akadálymentes bejárat került kialakításra.

 

A tervezéskor és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek.

 

 

 

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Telefon: +36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

Fejlesztéspolitika

Forgalomkorlátozások Békéscsabán, kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című,TOP-6.4.1-16-BC1-2017-0002 azonosítószámú projekt keretében valósítja meg 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. június 1. 18:07
FEL