Energetikai korszerűsítés a békéscsabai, Erzsébethelyi iskolában

2018. szeptember 19. 11:42 | behir

„Energetikai korszerűsítés a Békéscsabai Erzsébethelyi (jaminai) Madách Utcai Általános Iskolában" TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00004

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata „Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-15 kódszámú felhívásra nyújtott be pályázatot, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósított meg. A fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, a racionálisabb energiagazdálkodást. A tulajdonában lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt tervezett kezdete: 2016. október 1. a megvalósításának tervezett napja: 2019. március 31.

 

A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidő előtt teljesítette. A beruházás ünnepélyes átadása 2018. június 7-én volt.

 

A pályázatban az iskola két épületrésze vett részt. A főépület külső falai, lapos tetőfödémje kerültek hőszigetelésre. Az épület homlokzati ablakait és ajtóit is kicserélték.

Az emelet ráépítéses, eredeti épületrész és a bővítmény épületrész fűtési rendszere egyesítésre került és a továbbiakban a tanépület fűtése önálló rendszerként működik. Az eredeti épületrészben található kazánház korszerűsítése a projekt keretében megtörtént, amely tartalmazza a kondenzációs kazánok beépítését és a bővítmény épületrész fűtési rendszerének leválasztását. A hőleadó rendszer kora és állapota miatt korszerűsítésre kerültek. A projekt megújuló energiahasznosító rendszer kiépítését tartalmazza.

A projekt megvalósítása során az épület projektarányos akadálymentesítése megtörtént, akadálymentes bejárat került kialakításra.

 

A tervezéskor és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek.

 

 

 

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Telefon: +36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A megújuló energiák intenzívebb használata lehet a megoldás

Az energiapiacokon az utóbbi években drámai változások mentek végbe, az energiapiaci környezet kiszámíthatatlanná vált, az energia ára a többszörösére emelkedett. A földgáz- és villamos-energiaszámlák kifizetése jelentős terhet jelent, nem csak a családoknak, hanem az önkormányzatoknak, Békéscsabának is.
2022. szeptember 24. 12:30
FEL