Energetikai korszerűsítés az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban

2018. szeptember 19. 11:59 | behir

„Energetikai korszerűsítés a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban” TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00001

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata „Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-15 kódszámú felhívásra nyújtott be pályázatot. amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósított meg. A fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, a racionálisabb energiagazdálkodást. A tulajdonában lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

 A projekt elszámolható összköltsége 206 500 000 Ft, amelyből a támogatás vissza nem térítendő 100%-os intenzitású.

 

A projekt kedvezményezettje Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt megvalósításának tervezett időtartama: 2016. október 1.- 2019. március 31.

 

A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidő előtt teljesítette. A beruházás ünnepélyes átadása 2018. június 1-én volt.

 

Fiúkollégium

A fejlesztés során a külső falak, az épület pincefödémje és padlásfödémje hőszigetelésre kerültek. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerültek. Az épület fűtését a fejlesztésnek köszönhetően, 1 db 60 kW és 1 db 49 kW teljesítményű kondenzációs kazán biztosítja. A hő leadó rendszer korszerűsítése során, a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere történt. Minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerültek felszerelésre. A meleg víztermelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval történik.

 

Leánykollégium

A külső falak, az épület pincefödémje az első és második szint felett szigetelésre kerültek. Az épület tetőfödémje azon területen, ahol komfortteret határol szigetelésre került kőzetgyapot lemezekkel. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerültek. Az épület fűtését a 1 db 80 kW és 1 db 49 kW teljesítményű kondenzációs kazán biztosítja. A hő leadó rendszer korszerűsítése során a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere történt. Minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerültek felszerelésre. A meleg víztermelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval történik.

 

A projekt megvalósítása során a projektarányos akadálymentesítés követelményei szerint: új akadálymentes bejárat, külső rámpa, akadálymentes WC kialakítására került sor. A tervezéskor, és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. A beruházás nem kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem. A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye csökken és ennek következtében az ÜHG kibocsátás csökkenni fog. A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázatot nem jelent, valamint klímakockázati tényezője sincs. Projektgazda vállalja a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

 

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: 06 +36/66/241-784

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL