Emelkedik a nyugdíj

2016. január 5. 11:06 | behir.hu

A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence kiemelte, 2011 és 2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük pedig 8,6 százalékkal javult. Az államtitkár hozzátette: reményei szerint sok nyugdíjasnak fogja a hétköznapi kiadásait segíteni ez az emelés, illetve az idősebbek többet tudnak majd költeni saját magukra és szeretteikre. Rétvári Bence úgy fogalmazott: a kormány munkájának köszönhetően érezhető előrelépés történt mind a nyugdíjasok jövedelmének növelése, mind a kiadásaik csökkentése terén.

Tóth András és Tóth Andrásné, békéscsabai házaspár a januártól érvényes nyugdíjemelésnek köszönhetően több pénzt tud félre tenni. Azt mondják: így a gyerekeknek és az unokáknak is több jut majd. Elmondták, hogy mindig kell a lakásfenntartásra, sok a javítani való a ház körül és a gyerekeiket is támogatják anyagilag.

Kora Éva Robertina

 

 

FEL