Elvitte a hazaiak pontját a Nagykanizsa

Swietelsky-Békéscsaba—Kanizsa VSE, Nagykanizsa 6—16 (0—2, 2—4, 3—4, 1—6)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Sándor Péter, Madarasi Gyula. Békéscsaba: Ormai — Tifrea 2, Szabó Z. 3 (1), Rácz, Mucsi, Major 1, Ajtai. Cs.: Szabó Zs., Tóth F., Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Nagykanizsa: Pelle — Vadovics 3 (1), Salamon 3, Dobay G., Kéri 2, Bicskei 2, Balli. Cs.: Dobay P., Szilvasán 1, Páncsics 1, Mocsári 2, dr. Kaszper 1, Horváth B., Szilágyi A. 1. Edző: Ludányi Kadosa.
Gól emberelőnyből: 8/0, ill. 8/4. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Az eredmény alakulása: 1—2, 1—5, 4—7, 4—10.

Nem volt jó előjel, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem állt a csapat rendelkezésére az egyik legmeghatározóbb játékos, Németh Dániel, valamint hasonló okok miatt az ugyancsak rutinos Józsa Tibor, így továbbra is meglehetősen rövid kispaddal kellett kiállnia a hazai gárdának.

Az elején feltűnő volt, hogy a hazaiak nagyon akartak, az első percekben jól is mentek bele a meccsbe, de ez visszaütött: sok volt a kapkodás, ami egyébként nem jellemző a viharsarkiak játékára. Ennek egyik „mellékhatása” lett, hogy egyre pontatlanabbul játszottak, a meccs előtt megbeszéltekből semmit sem láthatott vissza a csapat edzője, dr. Szilágyi Kristóf. Még akkor sem, amikor nagy erőket mozgattak meg a hazaiak. Főleg elől volt nagy a kapkodás, és nem sikerült lassítani a nagykanizsaiak játékát. Ezért Ormai Zoltán kapus sokszor kiszolgáltatott helyzetbe került, amit a sok rossz döntés is kísért a csapaton belül. Az utolsó negyedben végképp kiütközött a kispad rövidsége, no meg az, hogy három juniorkorú állt csak bevetésre csereként, akik még nem szokták ezt a sebességet. A vendégek viszont végig kőkeményen daráltak, nagy iramot diktáltak az ezüstös, és osztályozós hely elérésének reményében. Aminek a rájátszás kezdetén elért jó játék után váratlanul nagy gólkülönbségű vereség lett a vége.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — Békéscsabán ma átrobogott a „kanizsai gyors”, szerettünk volna rá jegyet váltani, de helyhiány miatt a pénztárak zárva tartottak.

A forduló további eredményei: Debreceni VSE—ÚVSE 12—14. BVSC-Zugló—Ybl Waterpolo Club, Budapest 10—10. Vasas SC—KSI SE 5—13.
Az 1-8. helyért folyó rájátszás állása: 1. KSI SE 32 (13 mérkőzésből), 2. Kanizsa VSE, Nagykanizsa 25 (12), 3. Ybl Waterpolo Club, Budapest 21 (11), 4. ÚVSE 19 (11), 5. BVSC-Zugló 16 (12), 6. Debreceni VSE 9 (11), 7. Vasas SC 9 (11), 8. Swietelsky-Békéscsaba 3 (11).

 

Forrás: Csabapolo

Megosztás:

Címke: , , ,