Első kupadöntőjére készül a BRSE

2016. február 11. 18:20 | Fekete Kata

Történetének első kupadöntőjére készül a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület. A holnap esti érdi összecsapáson a viharsarki együttes ellenfele az idény során már háromszor legyőzött Vasas lesz.

Gőzerővel edzettek a városi sportcsarnokban a Magyar Kupa finálét megelőző napon. Az együttes kedden még Szabadkán járt és remek főpróbát tartott, hiszen 4-1-es győzelmet aratott a jó erőkből álló rivális otthonában. A fináléban két olyan csapat találkozik, amely jól ismeri egymást, így az aznapi formájuk döntheti el a trófea sorsát.
- Nincs titka sem a Vasasnak, sem nekünk - mondta Sasa Nedeljkovic vezetőedző. - El kell találni azt az energiát, azt a magas szintű akaratot, adrenalint, ami győzelemhez segíti a csapatot. Gondolom, sok szurkolónk ott lesz holnap Érden, ami nagy erőt ad nekiünk. Persze nekem, mint edzőnek az a legfontosabb dolgom, hogy mentálisan és taktikailag felkészítsem a csapatot.

Az együttesek kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a Közép-európai Ligában találkoztak már egymással. Minden alkalommal a csabaiak diadalmaskodtak, akik folytatni akarják ezt a jó sorozatot.

A játékosok közül Tálas Zsuzsanna elmondta, annak ellenére, hogy a Vasas mindig új arcát mutatta, mind a három mérkőzésen győztek a csabaiak, amit a stabil játékuknak köszönhetnek. Most is ez a cél, amely elsősorban a magabiztos nyitásokon és nyitásfogadáson alapul, illetve jó mezőnymunkán. Bodnár Dorottya úgy véli, a legfontosabb a blokk, hogy ne legyen lyuk a szélső és a centerek között, hogy meg tudják védeni a megbeszélt helyet.

A Magyar Kupa döntője péntek este fél 8-kor kezdődik Érden. A finálé történéseivel hétfő este a 7.Tv a Kezdőkör című magazinjában is részletesen is foglalkozik majd.

Kovács Dávid

FEL