Első alkalommal rendezték meg a Családi Adventi Sokadalmat Békéscsabán

2019. december 7. 18:57 | Szilágyi Viktória

A Zöld 14 Egyesület és az Egyensúly AE Egyesület közösen rendezte meg a Családi Adventi Sokadalom című rendezvényt a Békéscsabai Család és KarrierPONT épületében.

A helyszínen több mint negyven helyi kézműves, illetve termelő mutatta be és kínálta a termékeit az érdeklődőknek. A kézműves termékeket nemcsak megvásárolni lehetett, a gyerekek meg is próbálkozhattak némelyik elkészítésével, sőt a Mikulással is találkozhattak és fotózkodhattak vele. 

A rendezvényen a Petőfi Utcai Általános Iskola gyermekkórusa adott koncertet Greszka Attilánné vezényletével. A műsor után ünnepélyes gyertyagyújtás következett, amelyre Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt kérték fel a szervezők.

- Valóban családi az esemény, hiszen gyermekek, szülők vannak itt. Adventi, hiszen holnap advent második vasárnapja van, és sokadalom, hiszen talán évtizedekkel ezelőtt volt annyi szülő és gyermek ebben az épületben, amennyi most - fogalmazott Herczeg Tamás. Hozzátette: a két egyesület tevékenysége, azaz a környezet és a természet értékeinek védelme, valamint a családok szerepe, a szülők és gyermekek életminőségének a javítása találkozott a szervezés során.   

A gyertyagyújtást és a beszédet követően Ujj Anna adott zenés műsort, amelybe a kicsiket is benvonta. 

 

 

A Zöld 14 Egyesület elnöke, dr. Duray Balázs az országgyűlési képviselő gondolatmenetét folytatva elmondta: a két szervezet két olyan ügyet képvisel itt a térségben, ami evidens, hogy nagyon fontos; ez a család és a fenntarthatóság. A két szellemiség nagyon összeillik, ami a rendezvényen is megmutatkozott.

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL