Elromlott a békéscsabai tűcsere-automata

2019. július 23. 11:32 | Szendi Rita

A Mi-Értünk Egyesület még 2010-ben állított fel egy tűcsere-automatáta békési megyeszékhelyen, melynek célja, hogy megelőzhetőek legyenek a különböző fertőzések az eszközöket használók körében.

Hírportálunk értesülése szerint az automata nemrég eltűnt a Posta közből. Megkerestük az egyesület elnökét, aki érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy az automata elromlott és szervizelésre szorul. Mező Andrea hozzátette: nincs egyszerű dolguk, hiszen ezeket a készülékeket tudomásuk szerint legközelebb Budapesten javítják. Az elnök éppen ezért az olvasók segítségét kéri: ha bárki ismer olyan szervizt, amely foglalkozik ilyen automaták szerelésével Békéscsabán vagy annak közelében, akkor azt jelezzék szerkesztőségünk vagy az egyesület felé.

Az egyesület elnöke jelezte azt is, hogy amint megjavították az automatát, az visszakerül régi helyére, addig azonban az egyesület székhelyén, a Kazinczy utca 6/1 szám alatt biztosítanak ingyenes, steril eszközt az igénylőnek.

További programok »

Itthon

Új szabályok és egyedi tételek: javában zajlanak a szóbeli érettségik

Hétfőn országszerte elkezdődtek a középszintű szóbeli érettségik. Július harmadikáig több mint 1160 helyszínen csaknem 290 ezer diák ad számot tudásáról. A 2020-as nemzeti alaptanterv bevezetése óta ez az első olyan érettségi, ahol a diákok az új szabályok szerint vizsgáznak.
2024. június 18. 18:16
FEL