Elrajtolt a 3. Békés Megye Futás

Tóth László tizenegy nap alatt több mint 500 kilométert tesz meg és 44 települést érint majd. 

Tóth László, Békéscsaba futónagykövete tizenegy nap alatt több mint 500 kilométert tesz meg és 44 települést érint majd. A megmozduláshoz bárki csatlakozhat akár rövidebb, akár hosszabb távon.

Már az első napon sok gyerek, csabai sporttárs, futónagykövet és távolabbról érkező vendég kapcsolódott a kezdeményezéshez

– 2013 elején gondolkoztunk a kollégáimmal, hogy elindulunk a gyulai Várfürdő Kupán, ez is sokáig érlelődött bennem. Jól sikerült az első verseny és utána az életem részévé vált a futás – emelte ki a gyulai Csíkos Dániel, aki szintén ott volt a rajtnál.

Azokat, akik nekivágtak a megyefutás nyitó napjának, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a város főterén. A kezdeményezés 2014-ben indult, az ötletgazda már a harmadik alkalommal futja be a megyét. Ehhez persze megfelelő állapotban kellett lenni a start pillanatában.

– Van egy fizikai része a felkészülésnek, ami arról szól, hogy bizonyos kilométerszámot meg kell tenni minden héten. Volt egy téli alapozó időszak és utána volt egy rövid, tavaszi időszak, amit gyakorlatilag másfél héttel ezelőtt lezártam. Utána volt egy mentális felkészülés, amikor ráhangolódtam a megyefutásra – árulta el Tóth László.

Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke is bekapcsolódott a mozgásba, aki szerint fontos a futás népszerűsítése.

– Úgy gondolom, hogy ez egy nemes dolog, nincsenek mögöttes szándékok, csak a mozgás, az, hogy minél több mindenkivel megismertessék a futást. Megmutatja a mai esemény is, hogy egy hétköznap délelőtt is mindenki eljön, próbálja lefutni a maga távját, mindezt a jó cél érdekében – fogalmazott Bíró Csaba.

Az első napon az egyik leghosszabb távot kellett teljesítenie a futónagykövetnek, Tótkomlósig 51 kilométert kellett megtenni. A következő másfél hétben a több mint 500 kilométeren bárki bekapcsolódhat. A részletes programot illetve azt, hogy mikor merre jár a futónagykövet és csapata, a www.bekescsaba.futonagykovet.hu oldalon is megtalálhatják az érdeklődők. A megyefutók április 16-án délután érkeznek vissza Békéscsabára.
 

Megosztás:

Címke: , ,