Előzetesben egy orosházi betörőpáros

2017. november 21. 17:11 | Szabó Rita

Az Orosházi Járási Ügyészség többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kezdeményezte egy 29 éves és egy 44 éves büntetett előéletű orosházi férfi előzetes letartóztatását, akik számlájára több orosházi betörés írható.

A gyanúsítottak az elmúlt másfél hónap alatt négy alkalommal törtek be ugyanabba az orosházi sörözőbe. Először a nyitott WC ablakon másztak be, míg további három alkalommal az ajtót feszítették fel, és összesen 200.000.-Ft értékben loptak el szeszes italokat, kávét, egyéb élelmiszereket és váltópénzt. A legutóbbi betörés 2017. november 19. napján történt, amikor is az egyik gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében nyomban elfogták, míg társát a lakásán egy ágyneműtartóból húzták elő.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak szeptember közepén az ablakot betörve hatoltak be egy orosházi használtautó kereskedésbe; innen laptopot, digitális mérleget, gépjármű katalizátort, horgászfelszerelést, flexet, konvektort és akkumulátorokat tulajdonítottak el 640.000.-Ft értékben. Egyikőjük pedig szeptember végén a kerítésen keresztül bemászott egy színesfémfelvásárló telepre is, ahonnan rézvezetéket próbált ellopni, de megzavarták, így üres kézzel menekült el a helyszínről.
A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a velük szemben folyó büntetőeljárás során újabb bűncselekményeket követtek el és emiatt újabb eljárás indult ellenük, illetőleg a további bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Forrás_ Békés Megyei Főügyészség 

 

További programok »

FEL