Pónival mentek lopni – előzetesbe kerültek

2017. november 23. 15:45 | behir

A Battonyai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 28 éves és egy 29 éves büntetett előéletű kevermesi férfi előzetes letartóztatását, akik még áprilisban lopni akartak egy nagykamarási házból, de végül rablás lett belőle.

A gyanúsítottak 2017. április 6-án a kora esti órákban egy póniló vontatta lovaskocsival jelentek meg egy nagykamarási családi háznál, és a nyitott házból a lovaskocsira pakoltak egy gáztűzhelyet, egy puffot, és két zsák kukoricát 23 ezer forint értékben.

A cselekmény elkövetése során a helyszínre érkezett a tulajdonos fia, aki a gyanúsítottakat tetten érte és velük vitába keveredett azon, hogy a kocsira pakolt dolgokat a gyanúsítottak megvették-e, vagy azt most lopják el, majd megfogta a kocsit húzó póni zabláját, hogy a gyanúsítottakat a rendőrség kiérkezésig visszatartsa.

A vita közben az egyik gyanúsított a tűzhelyet és a puffot a kocsiról a földre rántotta, majd azért, hogy el tudjanak menni, nyitott tenyérrel lökdösni kezdte a férfi vállait, aki erre elengedte a zablát.

Ekkor érkezett haza a tulajdonos férje, aki észlelve a történéseket, szintén megfogta a póni zabláját, ő is vissza akarta tartani a gyanúsítottakat, de ez nem sikerült, mert a kocsit hajtó gyanúsított az ostorral a csuklójára ütött, így el kellett engednie a zablát, a gyanúsítottak pedig a két zsák kukoricával a helyszínről elhajtottak.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

További programok »

FEL