Előre: Hétközi vereség a ZTE-től

2017. május 3. 21:04 | Kovács Dávid

A Békéscsaba és a Zalaegerszeg is vereség után várta a labdarúgó NB II hétközi fordulóját, bár a zalaegerszegiek azért jóval nehezebb helyzetben voltak a találkozót megelőzően. Csató Sándor együttese zsinórban négy vereség után utazott a Viharsarokba, míg a csabaiak abban reménykedtek, hogy a Vác elleni vereség csak botlás volt.

Egymásnak feszültek a csapatok, a 6. percben a csabaiak, míg a 7. percben a vendégek alakítottak ki veszélyes helyzetet ellenfelük kapu előtt. Elsőként Bényei 16 m-ről leadott lövése alig ment mellé, ezt követően pedig egy remek kontra végén Szatmári óriási helyzetből 9 m-ről, senkitől sem zavartatva lőtt fölé. Remek iramban kezdtek tehát a csapatok, mozgalmas volt már a mérkőzés eleje. A 11. percben az első szögletét követően kis híján megszerezte a vezetést a csabai együttes, miután Birtalan beadását Viczián rúgta kapásból kapura, Szappanos kapus azonban bravúrral védett, a kipattanót pedig Kelemen fölé vágta. Öt perccel később megint a csabaiak veszélyeztettek, Birtalan nagy szólóját követően került ziccerbe, de pechjére lövésével pontosan a baloldali kapufát találta telibe. Abszolút látszott a zalaegerszegiek játékán is, hogy nem feltett kézzel érkeztek a Viharsarokba. A 18. perc eseménye volt egy hatalmas ZTE-lehetőség: Bobál lövését védte Ribánszki, a kapusról kijövő labda után Babati senkitől sem zavartatva, óriási helyzetben hibázott. Kifejezetten élvezni lehetett a játékot, a 26. percben itt is ott is volt lehetőség, egy perccel később pedig ismét Babati lövése jelentett veszélyt a csabai kapura. A 32. percben Viczián gondolta meg magát, saját térfeléről indulva hatalmas szólót vágott le, 18 m-ről leadott lövése azonban Szappanos ölében halt el. Ez is nagyszerű jelenet volt, csak a lövésre már nem maradt koncentráció. A 37. perc hozta meg végül a meccs első találatát, a második vendég szögletet követően a csabai védők kicsit elaludtak, teljesen egyedül hagyták Forgács András csapatkapitányt, aki ezt kihasználta, és 11 m-ről jobb belsővel kapásból lőtt a bal alsó sarokba. Lélektanilag tehát a rögzített helyzetet követően a legjobb pillanatban szerzett gólt a vendégcsapat, így 1-0-ás zalaegerszegi vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

 

A helyzetek megvoltak, de gólt csak a ZTE szerzett

 

A második félidő úgy kezdődött a hazai csapat számára, mint a rémálom. Egyenlítés helyet újabb gólt kapott a lila-fehér együttes. Két perccel a kezdő sípszót követően Bényei fellökte hátúról Deutschot, a baj csak az volt az egészben, hogy mindezt a tizenhatoson belül tette meg. A büntetőt Babati biztos lábbal értékesítette, és ezzel már két góllal vezetett a Zalaegerszeg. Csató Sándor a vendégek mestere a mérkőzés előtt nem valószínűleg nem gondolta volna, hogy négy balszerencsés mérkőzést követően a Békéscsaba otthonában a második félidő elején már ilyen jól fognak állni. Viszont az első félidő játéka láttán reménykedhettek azért a csabai szurkolók abban, hogy még sikerülhet utolérni ellenfelüket. Boér Gábor kettős cserével próbálta meg felrázni csapatát és a csabai csapat egyértelműen rá is tudta erőltetni akaratát a vendégekre, akik csak kontrákra hagyatkoztak. Legközelebb  a gólhoz a 61. a 64. és a 65. percben járt a csabai együttes, de végül nem járt szerencsével az egyik lehetőségnél sem. Először Bagi remek lövését védte a portás, majd Gránicz gólját érvénytelenítették les miatt, végül Szalai beívelését Viczián fejelte mellé. Egy ellenakciót követően a 69. percben végleg eldönthette volna a találkozót a vendégcsapat, de Ribánszki remek védésének köszönhetően maradt a 0-2. A 82. percben még Bognár Tamás játékvezető borzolta a hazai szurkolók idegeit, miután egy kétes szituációban nem adott tizenegyest a hazaiak javára. A 87. perc eseménye volt még Kelemen kiállítása, a korábbi sikertelenség miatt csúnyán szabálytalankodott a védő, így emberhátrányban aztán már nem volt esélye a csabaiaknak a gólszerzésre. A ZTE játékosai remekül védekeztek, a maradék néhány percben elfojtották a hazai akciókat és természetesen az időhúzástól sem riadtak vissza.

Hiába játszott tehát időnként jól, főleg az első félidőben a lila-fehér együttes, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és lélektanilag a legfontosabb pillanatban szerzett zalaegerszegi gólok vereséget jelentettek a csapat számára.

Szegedi Zsolt

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL