Legjobb 100 között a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

2020. október 24. 10:49 | behir

A HVG hetilap minden évben megjelenteti a 100 legjobb magyarországi középiskolát bemutató kiadványát, amelyben előkelő helyen végzett a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium.

A HVG 100-as listáján évek óta szerepel a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, amely 2020-ben a 69. helyezést érte el, továbbtanulás tekintetében pedig a 47. helyezést. Az Andrássy ezzel a város és a megye legjobb helyezését tudhatja magáénak. Mint azt bejegyzésükben írják: az impozáns eredmény a kompetencia-mérés, négy érettségi tárgy és a felvételi eredmények alapján határozták meg.

A listán a következő leírást készítették el a békéscsabai intézményről:

"Az iskolában kizárólag négy évfolyamos osztályokat indítanak, melyekben más-más tantárgyakat vagy tantárgypárokat oktatnak emelt óraszámban, így minden felvételiző diák az érdeklődési körének megfelelőbe jelentkezhet. Az iskolában a matematika-, a fizika-, a kémia-, az orosz nyelvi, a történelem-, a média-, az informatikai, az angol nyelvi, a retorikai, a német nyelvi és a robotikaszakkör mellett az önismereti és a gasztrokört, valamint a filmklubot is látogathatják az érdeklődő tanulók. A tornatermen kívül szabadtéri kézi-, kosárlabda- és atlétikai pálya áll rendelkezésre. Az iskola a tanév során számos programot szervez: a frissen felvételt nyert tanulók gólyatábora, a rózsafesztivál, a diákhét, a deáknapok, az angol és német nyelvi retorikai verseny, a fordítási versenyek, a garabonciás stáb megválasztása és a garabonciásvetélkedő, a reál osztályok vetélkedője, az Összreál és a Rózsaszerenád. A gimnáziumban 9 mesterpedagógus oktat."

FEL