A Royal Nyomdában tartott elnökségi ülést az iparkamara

2019. október 3. 18:07 | Gyemendi Réka

Üzemlátogatással egybekötött, kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön, Gyulán. Az ülés helyszíne ezúttal a Royal Nyomda Kft. volt, amely csomagolástechnikai termékek előállításával és csomagolóanyag-gyártással foglalkozik.  A rendezvény házigazdája Balog Miklós ügyvezető igazgató volt, aki előbb bemutatta a nyomdát, ezt követően üzemlátogatásra invitálta a vendégeket.

Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  elnöke elmondta: ha módjuk és lehetőségük van, rendszeresen ellátogatnak egy-egy céghez, ahol megismerkednek a szervezettel, annak problémáival, felvetéseivel. Az elnök kiemelte, hogy az elnökségi ülés több napirendi pontot jár körbe a Békés Megyei Kormányhivatallal közösen, amellyel szoros együttműködésben vannak. Ez alkalommal többek között a munkaerőpiaci helyzetet tekintették át Pántya Imre főosztályvezető segítségével. 

 

 

Orosz Tivadar kiemelte azt is, hogy agusztus 14-én megalakult a Kárpát Régió Vállalkozásfejlesztési Kamara, amelyet 14 magánszemély alapított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. Hangsúlyozta: a régióban a legfontosabb gazdasági kapcsolataik Romániával alakultak ki, ezek minden évben dinamikusan fejlődtek.

– Az ülés témakörei között a szakképzési rendszer átalakításával kapcsolatban hallgattak meg friss információkat a vendégek. Ezen felül az Ágazati Készségtanácsok megalakulásáról is tájékoztatót tartottunk, ugyanis megszűntek a Megyei Fejelsztési és Képzési Bizottságok. Részben ezek feladatait, vagyis a hiányszakmák meghatározását, a szakképzési rendszer irányának, struktúrájának átalakítását az Ágazati Készségtanácsok alakítják a jövőben. Átalakult továbbá a békéltetőtestületi rendszer is. Ez év végével a fogyasztóvédelem területén működő békéltetőtestületek megszűnnek. Emiatt újra meg kellett pályáztatni a tagokat, valamint az elnök személyét is. Az elnökségi ülésen határozzuk meg, hogy milyen méretű legyen a testület: várhatóan tíz fővel kell majd csökkenteni a létszámot. Erre tettünk javaslatokat, amelyeket elküldünk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, amely előminősít, végül az Innovációs és Technológiai Minisztáérium dönt ezekben a kérdésekben – fejtette ki Orosz Tivadar.

Az ülésen végül áttekintették a kamarák pénzügyi helyzetét, kiemelten a tagdíj és a kamarai hozzájárulás kérdését. 

További programok »

Gyula

FEL