Elmarad a Gyulai Pálinkafesztivál

2020. július 30. 12:31 | behir

A szervezők a csütörtöki bejelentés hatására közölték, hogy idén nem tartják meg a rendezvényt.

A szerdai kormányülésen hozott határozat értelmében augusztus 15-e után sem engedélyezett az 500 főnél nagyobb létszámú, szabadtéri rendezvények megrendezése, így sorra elmaradnak azok a fesztiválok, amelyeket már korábban őszre tettek át.

A Gyulai Pálinkafesztivált idén április 23-25. között rendezték volna meg, amelyet a szervezők később szeptemberre halasztottak. Habár a rendezvény előkészítése rendben megtörtént, és a halasztás után is rendületlenül szervezték a fesztivált, a jogszabályi tilalomra figyelemmel az idei Gyulai Pálinkafesztivált végül mégsem rendezik meg.

A szervezők közleménye szerint már biztos, hogy a Pálinka Show és a Körte a konyhában események sem lesznek megtartva. A Brillante – 2020 Nemzetközi Párlat Verseny díjkiosztója és a Nemzeti Összetartozás Pálinkája ceremónia kapcsán az elkövetkező napokban döntenek majd, tekintettel arra, hogy ezek az események szűkebb körben zajlanak. 

További programok »

Itthon

Szeptember 12-én és szeptember 19-én előrehozott lomtalanítás lesz Békéscsabán

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatja Békéscsaba lakosságát, hogy – a hulladékgyűjtési naptártól eltérően – a novemberben meghirdetett időpontot előrehozva, az I. körzetben 2020. november 7. (szombat) helyett 2020. szeptember 12-én (szombaton), a II. körzetben 2020. november 14. (szombat) helyett 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartja a lomtalanítást.
13:33
FEL