Ellopta az őrizetlenül hagyott láncfűrészt

2016. január 20. 14:28 | behir.hu

Közmunkaprogramban használt, önkormányzati tulajdonban lévő láncfűrészt vitt haza egy férfi Mezőkovácsházán.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának egyik koordinátora 2016. január 19-én 13 órakor feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert ellopták az önkormányzat egyik láncfűrészét, amellyel közmunkások dolgoztak. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el és a rendőrök adatokat, információkat gyűjtöttek a történtekről.

A bűncselekményt megelőzően Mezőkovácsházán, a strand mögötti területen több közmunkás dolgozott, közülük egy férfi rövid időre őrizetlenül hagyta azt a fűrészt, amivel aznap sövényt kellett vágnia. A rendőrök a százezer forint értékű gépet egy mezőkovácsházi férfinál találták meg, aki szintén közmunkát végzett a területen.

Az 51 éves férfi kihallgatásán elmondta, feltűnt neki, hogy a fűrészre senki nem figyel, ezért beletette egy zsákba és hazavitte. Mikor a rendőrök elszámoltatták, önként átadta a gépet, amit háza egyik melléképületében rejtett el. A rendőrök a fűrészt lefoglalták és visszaadták az önkormányzat munkatársának.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az 51 éves mezőkovácsházi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

forrás:police.hu

További programok »

FEL