Elköszöntek Patakfalvi főorvostól az Orosházi Kórházban

2020. október 1. 10:53 | behir

Megható ünnepségen búcsúztatta a kórházi vezetés és a főorvosi kar szeptember 29-én dr. Patakfalvi Jánost. A szülész nőgyógyász főorvos 50 éves gyógyító munka és 47 év orosházi szolgálat után ténylegesen nyugdíjba vonult.

– A legtöbb, amit tőled kaptunk, az idő volt. Az idő, amit nem a családoddal, a horgászattal, a focival vagy egyéb hobbival töltöttél, hanem velünk, a betegekkel, a várandós anyukákkal. Ezt az időt évtizedeken keresztül ránk szántad, ezt nem adja vissza senki sem neked. És mindezért nem lehetünk eléggé hálásak. Amikor mész az utcán és jönnek veled szemben az emberek – bár többségüket nem ismered – bizton tudhatod, hogy sokukat te segítetted világra a szülőszobán, a te szakmai tudásod is kellett ahhoz, hogy egészséges emberként élhessenek – fogalmazott személyes köszöntőjében dr. Svarsnig Lajos, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa, aki évtizedeken keresztül dolgozott együtt a most nyugdíjba vonuló kollégájával.

A kórházi vezetők, a főorvosi kar és az intézmény összes dolgozójának nevében a főigazgató köszöntötte Patakfalvi főorvost.
– Az az áldozatos, odaadó és komoly szakmai munka, amit nálunk végeztél 47 éven keresztül elismerésre méltó. Neved és gyógyító tevékenységed egybeforrt az Orosházi Kórházzal, hiszen azon kevesek egyike vagy, akik szinte a kórház alapításától kezdve itt dolgoztak. Köszönjük ezt a közel 5 évtizedet és hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk – mondta dr. Duray Gergő.

A köszöntések és a főorvosi kar elismerő tapsa kissé zavarba hozta az ünnepeltet:
– Higgyétek el, most inkább az osztályon lennék és dolgoznék. A 47 év alatt soha nem voltam táppénzen, de el kell fogadni, az ember nem lesz fiatalabb és mivel a lábam már nem bírja a terhelést, így be kellett látnom, itt a munka vége. Mindig is szívesen jöttem ebbe a kórházba dolgozni, és megígérhetem, teljesen nem szabadultok meg tőlem, ha erre járok, biztosan benézek, hogy mindent jól csináltok-e – mondta, nagy derültséget keltve a jelenlévők körében.

Patakfalvi János 1945. január 8-án született Csornán. Általános és középiskoláit Szegeden végezte, majd 1969-ben a szegedi egyetemen diplomázott általános orvosi szakon. Innen a mezőcsáti szülőotthonba került, majd 1973. április 1-jén kezdett az Orosházi Kórházban, ahol

1976-ban megszerezte szakvizsgáját szülészet-nőgyógyászat szakon. 2003-2016 között az Orosházi Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa volt, 2020. június 30-ig nyugdíj mellett dolgozott az osztályon.

További programok »

FEL