Elkezdődött az adventi programfolyam a Lencsési Közösségi Házban

2023. december 2. 09:15 | Such Tamás

Péntek este elkezdődött a Lencsési Közösségi Ház által rendezett adventi rendezvénysorozat, amely tizenöt különböző rendezvényből áll. Elsőként Angyali szó címmel nyílt meg – G. Pataki Mária Padlásterápia Festőklubjának tárlata.

– Az advent jobb esetben a nyugalom, az elmélkedés, az adakozás, az egymásra találás, a megnyugvás időszaka, várjuk a fényt, az eljövetelt, a szeretetet, melyből adunk és kapunk is – fogalmazott a megnyitón Takács Péter intézmény vezetője. –  A Lencsési Közösségi Ház ennek szellemében állította össze a tizenöt különböző programból álló adventi rendezvénysorozatát. Ebben szerepet kapnak klubjaink, hisz egy-egy csoportot az azonos érdeklődés, az egymásra figyelés, a másik ember tisztelete, segítése tart mozgásban és forraszt erős közösséggé.

 

Nagy Emese, Takács Péter és G. Pataki Mária – Fotó: Guba András

 

Hozzáfűzte, a Krémiusz klubban ünnepi fatörzset készítenek, a kertbarát körben az ünnephez kötődő saját termékeket minősítenek, a Paleo klub ételbemutatót tart, a Forrás klubban meditálnak és a karácsonyi ünnep szentségéről beszélgetnek, a Gasztroestek sorozatban ünnepi terítést mutatnak be és különleges levest késztenek.

– Folytatódik a közéleti teaház, a Természetjáró körünk a szegedi adventi forgatagot tekinti meg, a Márvány Fotóműhely aradi és nagyváradi vendégeket fogad, lesz karácsonyi koncert a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és diákjai közreműködésével a nyugdíjas klubban, sakk szimultán dr. Kerekes Attilával, bakelit börze, ahol a nosztalgia mellett karácsonyi ajándékot is lehet vásárolni és stand up comedy Zsíros Andrással – teszi hozzá.

 

 

***

A megjelenteket Nagy Emese közművelődési tanácsos köszöntötte; a tárlatot Takács Péter nyitotta meg. Közreműködött a Kemény Gitárklub; a tárlat december 18-ig, 9-től 18 óráig tekinthető meg.

További programok »

Kultúra

A kitelepítés és kuláküldözés volt a témája a békéscsabai Rubicon-estnek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán Békéscsabán rendezett kerekasztal-beszélgetést a Rubicon Intézet szerdán. A meghívott szakértők többek között arra keresték a választ, hogy Békés megyének milyen szerep jutott a kitelepítettek elhelyezésében és miért itt volt az egyik legerősebb a kuláküldözés. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete adott otthont.
15:10
FEL