Elkezdődött a röplabda diákolimpia döntője Békéscsabán

2022. január 27. 20:03 | Papp Ádám Sándor

Péntektől vasárnapig Békéscsaba ad otthont az országos röplabda diákolimpia 5. és 6. korcsoportos döntőjének.

Immár a 35. tanévben rendezik meg az országos diákolimpiai döntőket. Az 5-6. korcsoportos kézilabdázók Balatonfüreden találkoznak, míg szintén ennek a korosztálynak a röplabdázói Békéscsabán mérkőzhetnek meg egymással a Diákolimpián.

Az esemény megnyitóját csütörtökön este a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezték meg. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: az országos diákprogram döntőjének az a megyeszékhely ad otthont, ahol a röplabda terén kiváló szakmai munka és európai színvonalú infrastruktúra van.

Békéscsaba alpolgármestere örömtelinek nevezte, hogy két év kihagyást követően ismét megrendezik a Diákolimpiát, korábban a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség. Varga Tamás hozzátette: az elkövetkező napokban az ország legjobb korosztályos röplabdásai mérik össze tudásukat, mindenkinek sok sikert kívánt a mérkőzésekhez.

A Magyar Diáksport Szövetség dél-alföldi regionális irodavezetője elmondta, hogy Békéscsaba 2019-ben pályázta meg a 2020-as diákolimpiai döntő megrendezését, amelyet most, 2022-ben tudnak megvalósítani a járványhelyzet miatt. Vincze József ismertette, hogy 8 megyéből 15 intézmény diákjai kvalifikálták magukat a döntőre, ez mintegy 200 fiatalt jelent. Hozzátette: pénteken és szombaton a csoportmérkőzéseket rendezik, vasárnap a helyosztókat és a finálét, mindezt két helyszínen, a Békéscsabai Röplabda Akadémián és a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma tornatermében.

További programok »

FEL