Elismerések napja a Csabagyöngye Kulturális Központban

2021. július 2. 15:00 | Erdei-Kovács Zsolt

Elismerések napja néven, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg pénteken délelőtt az elhalasztott 2020. évi békéscsabai városi díjak, valamint az állami kitüntetések átadási gálaeseményét.

 

– Békéscsaba végre visszakapja régi életét – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az eredetileg 2020-ról a pandémia kapcsán elhalasztott, július 2-án megtartott gálaesemény kezdetén. A városvezető kifejezte: az óra mutatói rendíthetetlenül pörögnek, azonban sokkal több pihenésre, feltöltődésre, ünneplésre lenne szükségünk.

– Igen, szükségünk van ünneplésre, de az eltelt másfél évben sajnos nélkülöznünk kellett az ilyen és ehhez hasonló eseményeket. Most végre újra lehet sportolni, koncertre, színházba járni. Megvártuk a megfelelő alkalmat, ami most jött el – emelte ki a polgármester.

Szarvas Péter úgy fogalmazott: ezeket az embereket szeretnék példaként, példaképként állítani az itt élők számára, ők azok, akik az egészségügy, a kultúra, a sport, a gazdaság, a szociális szektor és az oktatás területén alkottak nagyot, teremtettek értéket a munkásságukkal.

A 2020-as esztendőben a Békéscsabáért elismerést Sebők Vilmosnak, a Javipa Nyomdaipari Kft. ügyvezetőjének, a Békéscsabai Életműdíjat Lukács József tornaedzőnek – többek között Nyeste Adrienn és Varga Adrienn trénerének –, a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést pedig a Tabán Táncegyüttesnek, valamint Scholtz Endre festőművésznek ítélték meg. 

Galéria

 

Békéscsaba Sportjáért elismerést Adorján László és Tóth Márton, Békéscsaba Kiváló Pedagógusa elismerést Hrabovszki Mihály Árpád és Szegfű Ferencné, Kiváló Szociális Munkáért elismeréssel a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ hajléktalanok átmeneti szállásán, nappali melegedőjében, valamint az utcai szolgálatnál dolgozó munkatársak, továbbá a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ Ady Endre utcai idősek otthonának kollektíváját jutalmazták. A Békéscsaba Egészségügyéért elismerést Bogár Éva és Néveriné Czakó Magdolna, Pedagógus szolgálati emlékérem elismerést pedig Csiernikné Rózsa Ibolya vehetett át.

Kutyej Pál a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata, Szabóné dr. Kállai Klára a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata, Pecsenya Edit a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata, Gólya Pál a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata, míg Lukács József, Nagy Zsigmond, Pintér Tibor és Zahorán György a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta.

Vánsza Pál Maléter Pál-emlékérem elismerésben, Farkas Wellmann Éva József Attila-díjban, Tirjákné Prisztavok Ágnes Apáczai Csere János-díjban, Papp-Jóljárt Gyöngyi és Vida András Trefort Ágoston-díjban részesült, Krizsán Mihályné, Klimaj Klára, Kovács László Pál, Petrovszki Zoltánné és Szántó Mihályné miniszteri elismerő oklevélben részesült.

További programok »

FEL