Elismerés a segítőknek: Kiváló Szociális Munkáért kitüntetéseket adtak át

2018. november 21. 19:41 | Kovács Andrea

A Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést Szferléné Dénes Pálmának az Egyensúly AE Egyesület terápiás munkatársának, valamint a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kollektívájának ítélte oda ebben az évben Békéscsaba önkormányzata. A kitüntetéseket szerdán délután Szarvas Péter polgármester és dr. Kerekes Attila  a szociális és egészségügyi bizottság elnöke adta át a díjazottaknak, a Csabagyöngye Kulturális Központban. 

 

 

Békéscsaba közgyűlése 2000-ben alapította a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést.  Azóta minden évben megünneplik a szociális munka napját, és ebből az alkalomból a város kitüntetést adományoz azoknak, akik nap mint nap a rászoruló embertársak megsegítése érdekében dolgoznak – mondta Szarvas Péter polgármester köszöntőjében. Hozzátette: az idei kitüntetettek is példaértékű munkával segítik nehéz sorsú embertársaikat, a gyermekeket és a családokat. A támogatásra szorulók azokat fogadják bizalmukba, akik teljes valójukban hitelesek számukra, akikről érzik és tudják, hogy az ő sorsuk valóban fontos, tette hozzá a város polgármestere, majd Békéscsaba valamennyi polgára nevében megköszönte az egész éves áldozatkész munkájukat.

Szferléné Dénes Pálma

Az egyik kitüntetett, Szferléné Dénes Pálma, az Egyensúly AE Egyesület terápiás munkatársa hivatását 18 évesen idős-ellátásban kezdte, majd  pár év kihagyás után újságíróként került újra közel a szociális témához.

Pálma a Mi-Értünk Egyesület alakulásával került be intenzíven a kliens-ellátásba. Jelenleg az Egyensúly AE  Egyesület munkatársaként pszichiátria betegekhez jár ki és nyújt számukra segítséget. Ahogyan fogalmazott: a legszebb dolog a világon amit végez, hiszen a közösségi ellátás lényege, hogy személyesen találkozik a bajbajutott emberekkel.

A másik kitüntetett, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kollektívája nevében a díjat Sziszák Katalin igazgató vette át. Mint elmondta: intézményükben a közösségi összetartás a mindennapi munkájukban is jellemző, és úgy érzi ennek is az elismerése ez a díj. Az intézményben 400-an dolgoznak és közel 1000 ellátottról gondoskodnak. Legfontosabbnak a gyermekszeretet és az elfogadás, hogy mindent meg tudjanak adni számukra amit más a családjában kap meg, és a sérülésükből adódóan a hátrányukat tudják csökkenteni – fogalmazott Sziszák Katalin.

 

További programok »

Életmód

A hétvégén tovább melegszik az idő

A hétvégén sok lesz a napsütés és tovább melegszik az idő, vasárnap néhol akár 34 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2019. július 18. 17:31
FEL