Elindult egy új időszak a 4. választókörzetben – Átvette mandátumát Varga Tamás

2022. július 4. 11:53 | Hidvégi Dávid

Átvette megbízólevelét hétfőn a városháza dísztermében Varga Tamás, aki ezentúl a békéscsabai 4. számú egyéni választókerületet képviseli. A Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben induló politikus a június 26-ai időközi választáson győzte le a Fidesz-KDNP jelöltjét.

A Békéscsabai Helyi Választási Bizottság dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő halála miatt önkormányzati képviselő-választást tűzött ki június 26-ára a 4. számú egyéni választókerületben.

3367 választópolgárból 932-en szavaztak, ebből 921 voks volt érvényes. A Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben induló Varga Tamás 519 szavazattal (56,35 %) győzött, míg a Fidesz-KNDP politikusa, Alföldi Károly 402 szavazatot (43,65 %) kapott.

 

 

– A választást rendkívüli események nem zavarták, a választópolgárok – más önkormányzati képviselő-választásokhoz hasonlítva – viszonylag sokan mentek szavazni, több, mint 27 százalékos részvételi arányról számolhatunk be. Nyilván az időközi választások mindig alacsonyabb részvétel mellett zajlanak – fogalmazott a megyeszékhely jegyzője, dr. Bacsa Vendel.

A Helyi Választási Bizottság hétfőn ünnepélyesen átadta Varga Tamásnak a megbízólevelét, aki immáron nem csak alpolgármesterként képviselheti a békéscsabaiak érdekeit képviseli a város közgyűlésében.

 

 

– Szinte a választás másnapjától érkeztek megkeresések, úgyhogy múlt héten elindult a munka. Látom a feladatokat, látom a problémákat, tudom, hogy mire kell odafigyelni. Folyamatosan, interaktívan és aktívan szeretném végezni ezt a munkát – fogalmazott az újdonsült önkormányzati képviselő. Kiemelte: leginkább a háziorvos-hiány jelent gondot, de a csúcsforgalom normalizása is a kiemeltebb feladatok közé tartozik a Lencsési lakótelepen található kerületben.

A békéscsabai közgyűlésben a továbbiakban a Hajrá Békéscsaba Egyesület 8, a Fidesz-KDNP 6 képviselővel vesz részt a két MSZP-s és egy DK-s politikus mellett.

További programok »

FEL