Időközi választás: Varga Tamás lett a 4. számú választókerület új képviselője

2022. június 26. 20:34 | Mikóczy Erika

Dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő halála miatt önkormányzati képviselő-választást tűzött ki június 26-ára a Békéscsabai Helyi Választási Bizottság a 4. számú egyéni választókerületben.

A körzetben ketten indultak, Alföldi Károly a Fidesz-KDNP színeiben és Varga Tamás a Hajrá Békéscsaba jelöltjeként. A választás előtt megkérdeztük a jelölteket arról, hogy miért vállalták ezt a megmérettetést. 

–  Érett fejjel, sok évtizedes munka után szeretnék a lakókörnyezetemért is tenni. Itt születtek a gyermekeim, rengeteg barát, ismerős vesz körül. Fontos érzelmi elköteleződés fűz a közelmúltban elhunyt dr. Ferenczi Attila barátomhoz. Amikor Attila megtudta, hogy a betegsége miatt az ideje véges, akkor megkért, hogy amennyiben lehetséges, folytassam az általa megkezdett munkát – fogalmazott még a választás előtt Alföldi Károly.

– Ez egy olyan településrész, amelyre minden szempontból büszkék lehetünk, ami az ott élők odafigyelésének, az egyéni és kollektív felelősségnek köszönhető – ezt segítheti a körzet önkormányzati képviselője. Ebben a munkában több cikluson át példát mutatott egy tiszteletreméltó személyiség, dr. Ferenczi Attila, aki sajnálatos távozásával nagy űrt hagyott maga után...  Ahogy személyes bemutatkozásaim alkalmával is elmondtam, aktív, elérhető, a kérdésekre, problémákra, javaslatokra érdemben és hatékonyan reagáló képviselő kívánok lenni – mondta Varga Tamás.

 

A választáson a szavazatok 56,35 százalékával Varga Tamás győzött

 

A 4. számú választókerületben a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 3367 fő. A leadott szavazatok száma 932 volt, ebből 921 volt érvényes.

Varga Tamás 519 szavazattal (56,35 %) győzött, míg Alföldi Károly 402 szavazatot kapott (43,65 %). A békéscsabai közgyűlésben tehát a továbbiakban a Hajrá Békéscsaba Egyesület 8, a Fidesz-KDNP 6 képviselővel vesz részt a két MSZP-s és egy DK-s politikus mellett.

Varga Tamás megkeresésünkre elmondta, nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy megkapta a választók többségének bizalmát. 

–  Tudom, hogy ez mekkora felelősséggel jár. Ahogy ígértem, ezt a munkát is igyekszem tisztességgel megoldani, akárcsak az eddigi feladataimat. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, sok emberrel beszéltem a körzetben. Ahogy akkor, most is csak azt tudom mondani, hogy számíthatnak rám az ott élők – fogalmazott Varga Tamás. 

Alföldi Károly most nem kívánt nyilatkozni. A Fidesz Békéscsabai Szervezete közleményt adott ki amelyben azt írják, hogy a demokrácia alapelveit respektálva, tiszteletben tartják a választópolgárok döntését. Varga Tamás megválasztott képviselőnek a munkájához pedig sok sikert, erőt, egészséget kívánnak!

További programok »

Itthon

FEL