Elindult a nevezés a Brillante párlatversenyre

2022. május 4. 10:50 | behir

Elindult a nevezés a Brillante - 2022 elnevezésű nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye - tájékoztatták a szervezők szerdán közleményben az MTI-t.

A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Újdonság, hogy ezúttal díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is. A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak. Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd.

Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is - közölték. A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja június elején. Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje május 31., az eredményhirdetés szeptember 16-án lesz - olvasható a közleményben.

A 22. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 15-17. között rendezik meg.

Forrás: MTI

További programok »

FEL