Elindult a "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj online jelölőfelülete

2018. május 1. 11:12 | behir

Az Új Nemzedék Központ online felületen fogadja a "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj jelöléseit három kategóriában. A Nemzeti Tehetség Programban életre hívott díjjal a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére van lehetőség. A jelölések leadási határideje: 2018. május 7., 23:59.

A "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program elindításáról az Országgyűlés döntött. Határozatával elkötelezettségét fejezte ki a tehetséges gyermekek, fiatalok hosszú távú segítésére, folyamatos fejlesztésére, valamint kiszámítható támogatására. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

Az online felületen idén "Kiváló tehetséggondozó", "Kiváló tehetségfejlesztő" és "Kiváló tehetségsegítő" kategóriában lehet ajánlást tenni. Az "Életműdíj", valamint a "Kiváló tehetséggondozó szervezet" kategória jelöltjeit a felhívásban megnevezett szervezetek ajánlják.

Beküldési határidő: 2018. május 7., 23:59 perc.

A díjátadás 2018. júniusában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Országos Tehetséggálán lesz.

 

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
17:48
FEL