Elhunyt Medovarszki Pál

2022. július 16. 09:43 | behir.hu

Életének 72. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Medovarszki Pál, korábbi NB I/B-s játékos, ezdő, NB I-es játékvezető, versenybíró.

A kézilabdával az újkígyósi általános iskolában, Felföldi István testnevelő révén ismerkedett meg, akinek a vezetésével később egészen az NB I/B-ig menetelt a Békés megyei kisváros csapata, és amelyben meghatározó szerepet kapott Medovarszki Pál is. Az edzősködést már játékoskorában elkezdte a klub ifjúsági csapatánál, majd a felnőtteknél folytatta.

Sokrétű kézilabdás tevékenységét bizonyítja, hogy 1976-ban letette az alapfokú játékvezetői vizsgát is, majd korábbi csapattársával, Harangozó Lajossal kereken öt esztendőt (1991-1996) vezetett az NB I-ben, majd szintén ugyanennyi időt (1996-2001) Horváth Istvánnal, így mindösszesen 43 találkozót dirigálhatott a legmagasabb osztályban. 

Az NB-s játékvezetés befejezését követően játékvezető-ellenőrként, versenybíróként a legutóbb befejeződött szezonban is rendszeresen szerepet kapott. A Békés Megye Kézilabda Szövetségben közel 25 éven keresztül tevékenykedett különböző bizottságokban.

Medovarszki Pál idén májusban vehette át az “Újkígyós Sportjáért” kitüntetést, mind Békés megyében, mind az egész országban megbecsült tagja volt a kézilabdás társadalomnak. Temetéséről később intézkednek.  

További programok »

FEL