Díjátadás is volt az Újkígyósi Sportbálon

2022. május 30. 09:45 | behir.hu

Március hónapban összevont bizottsági ülésen a művelődési bizottság és a sportbizottság valamint az ülésen  jelenlévő újkígyósi sportszervezetek vezetői, közösen döntöttek arról, hogy az önkormányzattal ismét megrendezik a sportbált, ahol az újkígyós sportjáért kitüntetések kerülnek átadásra.

A sportbál fővédnöke Skaliczki László, a település díszpolgára, mesteredző, az olimpiai 4. helyezett kézilabdaválogatott kapitánya volt.

Az „Újkígyós Sportjáért” kitüntető cím azon személy részére adományozható, „aki újkígyósi székhelyű sportegyesületben, igazolt sportolóként megyei, területi, országos vagy nemzetközi sportversenyen kiemelkedően szerepelt vagy újkígyósi székhelyű sportegyesület eredményességét tevékenységével segíti és magánéletében is kivívja az emberek megbecsülését.

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 27/2015. (III. 23.) számú határozatával az Újkígyós Sportjáért kitüntetést, ifjúsági kategóriában Berczi Rebeka kézilabdázó részére adományozta, felnőtt kategóriában, Medovarszki Pál volt újkígyósi kézilabdázó, edző, játékvezető részére adományozta.

Berczi Rebeka 2004. május 8-án született Békéscsabán. 12 éve kézilabdázik a Felföldi István Sport Egyesületben. Jelenleg a Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumban tanul, az idén érettségizik. A sport az élete részévé vált, és a továbbtanulását is meghatározza. Az érettségi után a Szegedi Tudományegyetem rekreáció, életmód- és egészségfejlesztés szakán szeretne továbbtanulni. 

Kézilabdás pályafutását Buday Veronikánál kezdte, jelenleg Biriné Csiernik Éva vezetésével kézilabdázik, a jövőben is szeretne  nála játszani. Csapattársaival ötödik éve versenyez az Országos Ifjúsági Bajnokság harmadosztályában. Sportolói tevékenységének minden területe példaértékű. Edzéslátogatása közel 100%-os, edzésmunkája kiváló. Fegyelmezett, nagy munkabírású, kitartó sportember, akire a nehéz helyzetekben is lehet számítani. Bal szélső poszton játszott hosszú évekig a csapatában majd, amikor a csapat elveszítette irányítóját egy sérülés miatt, egyik pillanatról a másikra középen találta magát egy teljesen új feladatkörben, az irányító poszton. Itt is megmutatta, hogy mennyire jól képzett és kreatív játékos. Nagyon rövid idő alatt a csapat legjobbjává vált új posztján. Jól mozgatja a csapatot, határozottan irányítja a támadójátékot és villámgyors egyéni megoldásokkal, kiváló helyzetfelismeréssel képes váratlan megoldásokra, bravúrokra. Csapattársaival baráti viszonyt ápol. Könnyen alkalmazkodó, nyitott, kedves személyiség, akinek szorgalma és a kézilabda sport iránti elhivatottsága példaként állítható mások elé.

Galéria

Medovarszki Pál 1950. július 15-én született Békéscsabán. Nős, két lánygyermek édesapja és négy gyermek boldog nagypapája. Pénzügyi- és Számviteli Főiskolát végzett, valamint a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében az edzői szakot is elvégezte. A kézilabda sportot Felföldi István testnevelő tanár  szeretette meg vele, akinek tanítása alatt egészen az NBI/B csoportig menetelt a csapat. Felföldi István korai halála után Buday György edzői tevékenységével  egymás után háromszor nyerték meg a megyei I. osztályú bajnokságot. Majd tíz évi jó szereplés után 1984-ben bajnokként feljutott a csapat az egycsoportos NBI/B-be, ahol szintén sok-sok eredményes szereplés következett. Játszott - többek között - a KANADAI és az AMERIKAI Olimpiai válogatottja ellen, ahol 1000 néző előtt győzelmet arattak, majd eljutott Németországba, a régi NSZK-ba is. Pályafutása során több, mint 100 játékos csapattársa volt. 36 évesen fejezte be a játékot. Már játékosként is edzősködött az ifjúsági, majd a felnőtt csapat edzője volt. 1976-tól újkígyósi csapattársával Harangozó Lajossal játékvezetőként dolgoztak együtt, 10 évig vezettek mérkőzéseket. Közben több évtizedig versenybíróként és játékvezetői ellenőrként is tevékenykedett.

A játékvezetői ellenőri tevékenységét 2022-ben befejezte, de versenybíróként és öregfiúk mérkőzések játékvezetőjeként továbbra is tevékenykedik. Ami a legfontosabb számára, hogy az ország minden táján rengeteg sportbarátot szerzett, kapcsolatait a mai napig ápolja. Eredményei alapján elmondhatjuk, hogy az újkígyósi kézilabda sport fejlődésének meghatározó személyisége. Klubhűsége minden kígyósi fiatal számára példaértékű. A pályán minden poszton bravúrosan helyt állt. Testi adottságai, taktikai megbízhatósága miatt minden kígyósi csapatban alap ember volt. Játékvezetőként nemzetközi karriert épített. Újkígyósra első szóra jött a diák- bajnokságtól a felnőtt kupákig meccseket vezetni. Hat évtizedet töltött a sport varázsában.

A márciusi bizottsági ülésen a sportszervezetek vezetői ( Felföldi István Sportegyesület, Újkígyósi KirályTeam Kick-box Akadémia, Újkígyósi Futball Club, Újkígyósi Lovas Club) egyhangúan megállapodtak abban, hogy továbbá az idei sportbál teljes bevételét a készülő Nemzeti Összetartozás Emlékmű megvalósítására fordítják. 

A Felföldi István Sport Egyesület lány ifjúsági csapata a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett 2021/2022. évi III. osztályú Ifjúsági Bajnokságban 2. helyezést ért el. A Felföldi István SE U15-ös fiú csapata a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett 2021/2022. évi Országos Gyermekbajnokság területi versenyében 2. helyezést ért el. A díjakat/okleveleket a rendezvényen Skaliczki László adta át.

Forrás: Horváth-Gazsó Adrienn

Fotók: Csernus Luca

További programok »

FEL