Elhunyt dr. Prekop Ottó, a Trezor társalapítója, vezérigazgatója

2021. január 17. 18:46 | Mikóczy Erika

A Trezor Liktor Zrt. a közösségi oldalán tette közzé, hogy a cég vezérigazgatója, dr. Prekop Ottó életének 65. évében végleg megpihent.

Dr. Prekop Ottó volt a társalapítója a hazai széf, páncél-, fegyverszekrény, pénzkazetta és postaláda gyártásában elismert Trezor-Liktor cégnek. A Trezor gazdasági munkaközösségként alakult meg a nyolcvanas évek második felében, 1993-tól korlátolt felelősségű társaságként, majd több mint 10 évnyi folyamatos növekedés és bővítés után, 2004-től részvénytárságként működik tovább. A cég ma már nemcsak Magyarországon, hanem Európa több országában is meghatározó szereplője a mechanikus vagyonvédelmi eszközök gyártásának, dr. Prekop Ottó fáradhatatatlan munkájának is köszönhetően.
 
Az üzleti élet mellett volt egy időszak, amikor dr. Prekop Ottó a közéletben is megmérettette magát, 1994-ben például a Köztársaság Párt jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon. A Csabai Mérlegben akkor így nyilatkozott tanulmányairól és a munkájáról:
 
„Azt láttam a korábbi rendszerben, hogy kis tudású emberek magas pozíciókat foglalhattak el. Elkezdtem tehát tanulni, mert úgy éreztem, kötelességeim vannak. Tizennégy éves korom óta napi tizenkét-tizennégy órát dolgozom, az iskoláimat levelező tagozaton végeztem. Törekedtem arra, hogy mindenhol helytálljak, ami sikerült is: a JATE jogi karán jelesre doktoráltam. Jogászként tevékenykedtem, utána a Dél-Alföldi Tégla- és Cserépipari Vállalat megszűnésével munkanélküli lettem, majd az ÁÉV-nél kaptam állást. 1988-ban kezdtem vállalkozni, munkatársaimmal felépítettük az ország legnagyobb vagyonvédelmi magáncégét." 
 
Kollégái most így fogalmaztak: igyekeznek hozzá méltó módon továbbvinni harcos szellemét, és minél több magyar családnak megélhetést biztosítani.
 
Dr. Prekop Ottó búcsúztatása január 20-án, 12.30 órától lesz a Békéscsabai Páduai Szent Antal templomban, temetésére pedig aznap 14 órától a Felsővégi (Berényi úti) temetőben kerül sor.
 
A cég közösségi oldalán látható az alábbi utolsó üzenet" is:
 

Ezek is érdekelhetik

Itthon

Már érkeznek az sms-ek a 60 év alatti krónikus betegeknek a hétvégi oltásról

Az oltási tervnek megfelelően a következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása, több mint 395 ezer oltására van lehetőség a háziorvosokhoz kiszállított Sinopharm, Moderna és a kórházi oltópontokra kiszállított Pfizer-vakcinákkal. Ezzel párhuzamosan a folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is.
2021. március 4. 18:13
FEL