Elérte a hőn áhított feljutást az Előre U15-ös csapata

2022. június 9. 16:23 | Hidvégi Dávid

A bajnoki cím megnyerése után a rájátszásban aratott Gyirmót elleni kettős győzelemmel a következő idényben már az U16-os korosztály első osztályában indulhat a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia korosztályos együttese.

Az első mérkőzésen a csabaiak az 56. percben szerzett vezetést Vörös Barnabás fejesével. Balog Zsolt együttese a 74. percben megduplázta az előnyét, amikor Jass Nándor kicselezte a védőket és a kapu bal alsó sarkába lőtt, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

A visszavágón már a 9. percben előnybe került az Előre utánpótlás csapata, miután két, kapufáról kipattanó labdát követően Oláh Roland talált be. A Békéscsaba még az első félidőben eldöntötte a feljutás kérdését, a 24. percben Jass Nándor volt eredményes. Több gól már nem született, a viharsarkiak 4–0-s összesítéssel jutottak fel az élvonalba. Ezzel együtt elmondható, hogy a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia minden csapata a saját korosztálya legmagasabb fokú bajnokságában folytathatja.

– Nagyon örülök, hogy négy év munkáját sikeresen tudtuk lezárni és osztályt váltottunk, hiszen feljutottunk. Bízunk benne, hogy egy olyan színvonalas bajnokságban tudunk majd szerepelni, amelyet az elvégzett munka alapján mindenki teljes mértékben megérdemel! Remélem, hogy ez a csapat egyben marad és megmutatja majd, hogy a legfelsőbb osztályban is ütőképes játékerőt képvisel. Ez azért is nagyon fontos játékosaimnak, mert remélhetőleg a jövőben még tovább fejlődnek és még jobb labdarúgókká válhatnak. Szeretném megköszönni mindenkinek elsősorban az utóbbi négy év munkáját és az ebben az időszakban nyújtott segítséget, valamint támogatást, hiszen mindezt a mai napon sikerült megkoronáznunk! Gratulálok a srácoknak a vereség nélkül megszerzett bajnoki címhez és a rájátszásban nyújtott nagyszerű teljesítményhez egyaránt – fogalmazott Balog Zsolt, a csapat edzője.

További programok »

FEL