Eichinger Hazajáró Tibor ismét a Meseházban gitározott

2023. október 28. 09:25 | Such Tamás

Az Eichinger-Csurkulya Project játszott legutóbb a Jazz-csütörtök a Meseházban nevű programon, csütürtök este (nahát!). A Csabára hazajáró Eichinger Tibor gitáron, Csurkulya József cimbalmon varázsolta el külön-külön és karöltve a műfaj szerelmeteseit.

Veres Kriszta, a Meseház vezetője a koncert elején elmondja, 2002-ben Gyucha Csabival, a volt férjével találták ki, hogy a jazz lehet az a műfaj, ami Békéscsabáról hiányzik, és ott jól meg tudna ülni. Bő 10 évig – hóban, szélben, esőben a Meseházzal szembeni Békési út 24. szám alatt játszottak a muzsikusok, a nyári szép időkben pedig a Meseház udvarán.

 

Veres Kriszta meseházal – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Pont 10 éve teljesen át kellett bútoroznunk az épületből a Meseszobába – folytatja. – Azon az estén is épp az Eichinger-Csurkulya Project muzsikált nálunk az új helyiségben. Ebből kifolyólag a nyitóbulira vettünk két fejlápát – amit a zenészek vettek fel – és egy kosárnyi szilikonos biciklilámpát, így mindenki világított. (Egy ember egy fény volt az est mottója.) Itt lényegesen kevesebb hely, de nem a külsőségek, hanem a zene szeretete tartja össze a csapatot.

Hozzáfűzi, pontosan egy nap híján egy év telt el, amikor az Eichinger Tibi60 koncertünk volt. Így Tibi ma még mindig 60 éves, így ez a Tibi 60.1 nevű rendezvény.

 

Galéria

 

A Tibi 60.1 nevű rendezvény főszereplői, a Nyírségből származó, Csabára hazajáró Eichinger Tibor és az erdélyi születésű Csurkulya József 2009-ben álltak össze, a fővárosban. Saját elmondásuk szerint a cimbalom olyan közegbe kerül, ahol nem számít autentikus hangszernek, de a hagyományos elektromos gitár-hangzás mellett mégis a cimbalom hozza az új zenei ízt.

Pénteken Tibi61; szombaton telihold, vasárnap egy órával többet alszunk.

 

 

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL