Egymással és a város iskoláival ismerkedtek a békéscsabai diákok

A békéscsabai iskolák közötti kapcsolat erősítése a célja a Békéscsabai Diákönkormányzat új programjának. Az iskolán kívüli tannapra tizennégy intézményből érkeztek diákcsoportok, akik ezen a napon megismerkedhettek egymással és a város oktatási intézményeivel.

A békéscsabai fiatalok vegyes csapatokat alkottak, és így nyerhettek betekintést a város intézményeinek hétköznapjaiba, képzéseibe és működésébe. A városi diákönkormányzat célja ezzel a rendezvénnyel az, hogy eloszlassák az iskolákkal szembeni sztereotípiákat – emelte ki a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke. Hozzátette: olyan programokat szerveztek erre a napra, amelyeknek segítségével a diákok megismerhetik egymást.

– Először a nyitó plenáris ülést tartottuk meg, majd mindenki bemutatta a saját intézményét. Tizennégy iskola jött el és közülük tizenkettő mutatkozott be a többieknek. Ezt követte egy csoportos foglalkozás, ahol az egész nap tematikája szerint dolgoztunk. Zárásként az itt kapott információkból készítettünk egy vetélkedőt és ezzel fejeztük be az iskolán kívüli tannapot – ismertette a rendezvény programját Puskely Viktória, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke.

Az interaktív csoportmunkában és a vetélkedőn tizennégy békéscsabai iskola hetven általános és középiskolás tanulója vett részt.

 

Megosztás:

Címke: , ,