Egyetemmé lép elő a Kodolányi János Főiskola

2018. július 19. 15:04 | behir

Az elsők között megalapított hazai, magán felsőoktatási intézmény az elmúlt évben ünnepelte működésének negyedszázados évfordulóját, s a jubileumi időszakban helyezte át székhelyét 2017. február elsején Orosházára. Heteken belül az egyetem megnevezést viseli.

 

 

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint az immár egyetem fontos szerepet játszik abban, hogy a régió munkaerő piaci igényeihez igazodó képzések helyben tartsák a dél-békési fiatalokat, akik nemcsak saját, hanem a város jövőjét is építik. Ez megadja a lehetőséget ahhoz, hogy Orosháza igazi egyetemi várossá váljon, ahova Békés megye és az ország bármely pontjáról jöhetnek a tanulni vágyó diákok.

Meghatározó lépés volt a főiskola székhelyének áthelyezése Dél-Békés és a Kodolányi főiskola kapcsolatában, ettől kezdve közösen dolgoznak a térség felzárkóztatásáért. Az intézmény fejlesztési programja megegyezik a kormányzati tervekkel, amelyben kiemelt hangsúlyt kap Békés megye fejlesztése.

A Kodolányi János Egyetemnek óriási szerepe van a térség fejlesztésében, hiszen messzemenően figyelembe veszi a helyben működő cégek, vállalkozások munkaerőigényeit. A folyamatosan fejlődő képzési paletta a térségbeli fiatalok otthon maradását, a munkaerő piaci igényekhez igazodó szakok pedig az elhelyezkedésüket segítik.

Dél-Békés kitörési pontja a megfelelő munkahely-ellátottság mellett a kiváló oktatás biztosítása. A Kodolányi János Egyetemen hatvanöt százalékos a minősített oktatók száma, és a magas színvonalú oktatás mellett óriási hangsúlyt helyeznek a kutatásfejlesztés területére.  Az intézmény az elmúlt időszakban is törekedett arra, hogy segítse, támogassa a térségi kutatásokat, vállalkozásokat. Az egyetemi cím a jövőben a térségben élő vállalkozásoknak, szervezeteknek hatványozottan több alkalmazott kutatást jelent, ami tovább segítheti a munkahelyek számának növekedését is.

Dr. Szabó Péter rektor és Simonka György országgyűlési képviselő elmúlt években kifejtett erőfeszítései, Orosháza város támogatása és a Dél-Békésben tapasztalt összefogás eredményeként augusztus elsejétől az országgyűlés határozata értelmében egyetemként működik tovább a felsőoktatási intézmény.

További programok »

FEL