Szombaton tartották a középfokú felvételi vizsgákat

2019. január 19. 14:34 | Gyemendi Réka

A diákok a 9. évfolyamra, a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba felvételizhettek. A szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzésekre 2019. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

 

 

Országszerte több mint 70 ezer diák írta meg délelőtt a középfokú felvételi írásbeli vizsgát. Azok a tanulók adtak számot tudásukról, akik a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, a 9. évfolyamra vagy az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkeztek - írja a hirado.hu. A felvételizőknek a magyar nyelv és a matematika feladatsorra is 45 percük volt. Aki nem tudott elmenni a felvételire, az csütörtökön pótírásbelin vehet részt. Ismételni viszont nem lehet, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

 

 

A Gál Ferenc Főiskola február 7-én tartja következő nyílt napját a campuson, ahol bemutatkozik majd a gazdasági kar, de betekintést nyújtanak a főiskola többi képzésébe is. Az intézményben az alapszakok között választható a pénzügy és számvitel, a műszaki menedzser, valamint a gazdálkodási és menedzsment szak. A felsőoktatási szakképzésben az alapképzéshez kapcsolódó képzésekre lehet jelentkezni.

Dr. Lipcsei Imre rektori megbízott ügyvivő dékán elmondta: a hozzájuk jelentkezőknél az érettségi pontok számítanak, ezeket duplázzák meg. Magyarországon minimálisan 280 ponttal kell rendelkeznie egy diáknak, hogy bekerüljön a felsőoktatásba. Ha ennél több pontja van, akkor nagyobb eséllyel pályázik államilag finanszírozott helyre.

 

További programok »

FEL