Egy tűzoltóautóval kezdődött minden

2021. október 22. 10:38 | Such Tamás

A Hatvanezer Fa Egyesület (60K) tagjai az N-Alexander Kft. békéscsabai munkatársaival vállvetve három fát ültetett el csütörtök kora este a Kazinczy utca 13/A szám előtt. De miképp gurult a képbe a tűzoltóautó? Elmeséljük.

– A 60K bő két esztendeig kereste a számukra legmegfelelőbb járművet, amely csapatot, vizet, a rengeteg eszközt képesek szállítani, illetve a terepen is „otthon érzi magát”. Több lehetőség közül – szakemberek véleményére alapozva – találták meg a Steyr 791 4x4-es típusú tűzoltóautót – áll a 60K közösségi oldalán.

Hozzáteszik, egy csomó jófej ember támogatásának köszönhetően hamarosan az egyesület a nevére vehette a gépjárművet, továbbá tűzoltó barátaik segítségével, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltóság tulajdonából került hozzájuk az említett kocsi. Eddig embereket mentett, most a természetért indul csatába.

 

A tűzoltóautó – Fotó: Duray Balázs

A tűzoltóautó – Fotó: Duray Balázs

 

– A tűzoltóautó átírását érintő adminisztrációban derült ki – folytatják –, hogy az N-Alexander Kft. munkatársai a kezdetektől figyelnek minket, azonosulnak céljainkkal. Kapcsolódási pontot, az együttműködés elindítását a locsoló jármű biztosítása jelentette. (A cég teljeskörű pénzügyi és biztosítási tanácsadással foglalkozik.)

És akkor most a tűzoltóautó nélkül guruljunk ki a Kazinczy utcára...

Egy nagyon vidám, piros, egyenpólós csapattal találkoztam.

 

Faültetés a Kazinczy utcában, a 60K és a N-Alexander Kft. közösen – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Faültetés a Kazinczy utcában, a 60K és a N-Alexander Kft. közösen – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Büszkén elmondhatom, hogy mi is beálltunk a 60K támogatói közé – meséli Pocsai Krisztina, az N-Alexander Biztosítási Alkusz Kft. szakmai vezető-ügyvezetője. – Akárcsak az egyesületnél, a mi cégünknél is nagyon fontos a környezettudatosság.

Hozzáteszi, a faültetést követően további környezetvédelmi munkákban is gondolkodnak közösen – többek között makkszedésben, locsolásban, növénygondozásban, azaz szinte mindenben, amivel nap, mint nap tehetnek Békéscsabáért.

További programok »

FEL