Ültess fát, Olvass alatta könyvet - fát ültettek a Békés Megyei Könyvtár mellé

2019. október 4. 08:58 | Hidvégi Dávid

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője, Albertus László, a mezőkovácsházi Városi Könyvtár igazgatója, Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója és Illés Adorján az Ültess fát, Olvass alatta könyvet program részeként fát ültettek a megyei bibliotéka épülete mellé.

A kezdeményezést kitaláló mezőkovácsházi Városi Könyvtár igazgatója elmondta, hogy közel 200 könyvtár csatlakozott hozzájuk, amely nagyjából ezer fa ültetését takarja. Albertus László hozzátette, az ország egészét lefedték és a kérésüknek megfelelően mindenhol szerveztek az ültetéshez kapcsolódó programokat.

— Kettős a cél, az egyik, hogy megpróbáljuk felhívni a figyelmet a környezettudatosságra, a környezetvédelemre, a másik, hogy a könyvtár révén az olvasást szeretnénk népszerűsíteni. Ezzel reméljük, hogy minél több könyvtár fát fog ültetni – fogalmazott a könyvtárigazgató.

 

(Fotó: behir.hu)

Szarvas Péter polgármester szerint a fa ültetése egy életadást jelenti, a környezetünk védelmével pedig a Földet védjük. A városvezető elmondta, jelenleg hatvankétezer fa van közterületen, de ezt a számot szeretnék növelni további ültetésekkel.

— A könyveknek minden korban jelentőségük volt, azt gondolom 2019-ben és az elkövetkező években is jelentősége lesz és sokszor bizonyított tény, hogy aki többet olvas, annak jobb az ismerete, jobban boldogul az életben, türelmes, nyugodt és bölcs ember lesz. Mindenkit arra bíztatok, hogy ezt a kettős üzenetet: ültessünk fát és olvassunk könyvet, akár az ültetett fa alatt, akár  máshol, tartsuk be, jobb emberekké válunk tőle – hangsúlyozta a polgármester.

 

(Fotó: behir.hu)

További programok »

Kultúra

Vadonatúj albummal jelentkezett a csabai Supamono

Április elején új albummal jelentkezett a békéscsabai Supamono együttes. A Ketten az úton című hanganyag 11 vadonatúj dalt tartalmaz, amely több elektronikus műfajt is felsorakoztat. A már ismert klipes dalokon kívül a legújabb szöveges klip, a Szép az Élet is megtalálható az albumon.
09:20
FEL