Egy szemvillanás volt az egész

2023. február 2. 16:22 | behir.hu

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán. A rendőrség a történtek körülményeinek vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.

Békéscsabán, a Csaba utca és a Gyóni Géza utca kereszteződésében 2022. november 19-én 18 óra 30 perc körül személygépkocsi kerékpárost ütött el. A biciklis nő a kerékpáros átvezetésen hajtott át az úton, az autósnak elsőbbséget kellett volna adnia neki. Ezt nem tette meg, ezért összeütköztek és a kerékpáros súlyosan megsérült.

Az autó vezetője kihallgatásán elismerte, hogy nem volt elég figyelmes és hozzátette, hogy számára az egész „egy szemvillanás volt”. Amikor tudatosult benne, hogy el fogja lökni a kerékpárost, már nem tudta elkormányozni az autót, megelőzni a bajt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a sarkadi férfit közúti baleset gondatlan okozása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A baleset körülményeinek rendőrségi vizsgálata befejeződött, az ügy iratai 2023. február 1-jén átkerültek az ügyészsége.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Az elsőbbségadás elmulasztása az egyik legfőbb baleseti ok, így mindenkit arra kérnek, hogy a kereszteződésekben fokozott figyelemmel, a tábláknak, útburkolati jeleknek megfelelően közlekedjen!

Forrás: police.hu

 

További programok »

FEL