Egy sikertörténet kezdete: a Trefort és a Csirkefogók fúziója

2021. június 12. 12:29 | Such Tamás

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub péntek kora este rendezte meg a szezonzáró, évértékelő találkozóját a Csabai Rendezvénypajtában. Az ember amerre csak nézett, sárga pólós kisklampót látott.

Az évértékelő találkozó előtt azonban a klub sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.

„Különös évet zárunk, hiszen tavaly kvázi két hónap szobafogság után, májusban szinte beestek a gyerekek a vízbe – mondta Balázs Lajos, a vízilabda klub ügyvezető elnöke. – Azóta folyamatosan dolgozunk, és próbáljuk behozni a szobafogságban felhalmozott kiesést.”

 

Kiss Mihály, a Trefort igazgatója és Balázs Lajos, a klub ügyvezetője – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Kiss Mihály, a Trefort igazgatója és Balázs Lajos, a klub ügyvezetője – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzátette, attól függetlenül nagyon sok pozitív dolog is érte a klubot. Többek között nem csökkent a létszám, sőt! És minden helyzetben számítani lehetett a szülőkre.

„A jövőben hosszú távú terveink vannak – folytatta. – A következő tanévben a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium új, kifejezetten sportirányultságú osztályt indít a vízilabdázó fiatalok számára.”

Az ősztől induló, 26 fős sportosztályba 12 vízilabdás fog járni. A diákok az intenzív, összehangoltabb sport mellett egy igen magas színvonalú szakmai képzést kapnak.

 

A gyermek I-es korosztály csabai prominensei – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Azt mindenki tudja, hogy milyen fantasztikus, amikor egy osztály magja egy összehangolt közösség – fűzte hozzá Kiss Mihály, a Trefort igazgatója. – Elnézve ezt a rengeteg, sárga pólós fiatalembert, látszik, hogy egy nagyon komoly bázisról van szó. Azok a fiúk, akik szeptemberben elkezdik a gépjármű-mechatronikai technikus képzést, a végzést követően egy piacképes képzettséghez jutnak. Nagyon örültem az egyesület megkeresésének, úgy gondolom, ez egy sikertörténet kezdete.”

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere szerint a koronavírusos időszakban minden egyes eredmény hatványozottan számít.

 

Rácz Domonkos, a 2009-esek egyik üdvöskéje és Varga Tamás alpolgármester – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Rácz Domonkos, a 2009-esek egyik üdvöskéje és Varga Tamás alpolgármester – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Nehezebb feltételek voltak, így még nagyobb elhivatottság kellett ahhoz, hogy ebben a környezetben bizonyítani tudjanak – jegyzi meg. – Ráadásul az utánpótláskorban nagyon rossz tendenciák indultak el a pandémia alatt, és pont ezért jó, hogy gyermekek között két korosztály is dobogós lett.”

Továbbá az évértékelőn elhangzott, a klub életében a 2020/21-es országos és vidékbajnoki sorozat a pandémia ellenére is nagyon sok sikert hozott minden korosztályban. Például az Országos Gyermekbajnokság A/2 kategóriájában a 3. helyezettek lettek. A rendezvény keretében került sor a helyezésért járó érem átadására is.

(A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy a gyermek IV-es korosztály is bebronzult a felsőházban.)

 

Galéria

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL