Vízilabda, gyermek IV. korosztály: Így is meglett a bronz

2021. május 10. 14:07 | Such Tamás

Véget ért vasárnap az idei bajnoki szezon a Csabai Csirkefogók, gyermek IV. korosztályos, 2009-es csapatainak. Mi az Árpád fürdőbe kukucskáltunk be, ahol a derbik végén a felsőházban tanyázó csabaiak nyakába akasztották a bronzérmet. (A gyulaiak Csongrádon léptek az alsóházi dobogó harmadik fokára.)

Noha a Csirkék mindkét meccset – a szentesiek és a szolnokiak ellen is – elveszették, a korábbi fordulókon való remeklésükkel azonban szinte borítékolható volt a bronzérem.

A negyedházzal muzsikáló álmos strandnál talán a hazai szurkolótábor volt még „kómásabb”. Mindez persze betudható annak, hogy a csapat egyik motorizált anyukája és gyermeke (az együttes oszlopa, Zimbrán Gól Milán) járványügyi zárlat miatt nem jöhetett el. Illetve betudható annak is, hogy október 11-e óta ez az első alkalom, hogy a szülők élőben láthatták a csávóikat. Nyilván meg kell szokni ezt a régi-új atmoszférát.

 

A Csabai Csirkefogók gyermek IV. korosztályos csapata – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Azt majd Zozó tudja… – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A remekbeszabott napon a csabaianak a hőmérséklet emelkedésével (reggel még 10 fok volt, délután 25) párhuzamosan jött meg a meccsétvágyuk.

Az első találkozón, a leendő bajnok Szentessel (köztudott, Szentes az a város, ahol még az uzsonnaszünetben is pólóznak a gyerekek) való összecsapás alatt Csabai Zozó mester bizony sokszor vakargatta a tarkóját. Főleg a számtalan kihagyott helyzet és a fentebb említett Zimbrán Gól hiánya miatt. Végül a vendégek 9-4-re nyertek.

Nem mellesleg a játék vége fele bepirult Czirok Csaba, a vendégek edzője, így az utolsó negyedet, és a következő mérkőzést az uszodától a legtávolabb ponttól követhette. Így a Szeged-Szentesi csatán, a szentesieket Soltész Zoltán, a szolnokiak edzője vezényelte. Közben ő is begyűjtött egy sárgát…

 

Bazsó Máté és Pónya Olivér – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Kivonult a szakértőkormány is, a 2008-asok üdvöskéi: Bazsó Máté és Pónya Olivér – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

(S ha Soltészt is kiállították volna, akkor a Békéscsaba-Szolnok vetélkedőn, már büntetés alól feloldott, Czirok instruktálta volna a Szolnokot. Kérem, ilyen ez a körmagyar.)

„Dobjátok be Csabit!” – adta ki az ukázt Soltész Zoltán, a Szentes-Szeged játszma után, amikor már egyértelmű volt, hogy a Kurca-partiaké az arany medál. (Nem különben a szolnoki tréner három kemény ütközetet tolt le.)

S a végső meccsen a már igazán életre kelt csabaiak (úgy tűnik, még mindig jól húznak a strand konyái) a szolnokiakkal mentek. A bitang erős hazai kezdést (4-1) követően, az utolsó negyed végére teljesen érthetetlenül okokból kifolyólag megfordult az állás (4-5). Pedig ekkor már a szurkerek is felébredtek.

 

Galéria

 

A szakmai rész a csabapolo.hu-n olvasható.


***

A Csabai Csirkék: Földi Maxim, Gyuricza István, Kabai Zalán, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Nánási Hunor, Orosz Regő, Plavecz Dániel, Rácz Domonkos, Such Betrtold, Suhajda Zoltán és Szakadáti Márk; edző: Csabai Zoltán.

 

Viktor seprűgitározik – behir.hu/Such Tamás

A díjátadást követően Viktor seprűgitáron szolgáltatta a vidám muzsikát – behir.hu/Such Tamás

 

További programok »

FEL