Egy napra leállhat a MinDigTV – frekvenciacseréket végez az Antenna Hungária

2020. január 27. 16:04 | behir

Változások jönnek a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételében – frekvenciacseréket hajt végre az Antenna Hungária a közel száz digitális telephelyén, így egy bő fél napra leáll a sugárzás.

Az Antenna Hungária 2020. február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyén, emiatt ezen a napon reggel 7:00 és este 19:00 óra között teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban – tájékoztatták ügyfeleiket a szolgáltató hivatalos weboldalán. Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornái többségében új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség. A fenti munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, a munkák végzésénél kiemelt prioritás, hogy a nagy lakosságszámmal érintett területeket lefedő, nagy teljesítményű gerincadók visszaindítása történjen meg leghamarabb. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvencia sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan a műszaki átállás első fázisában szükségessé vált a teljes, országos DVB-T adóhálózatot érintő állomások adási csatornáinak áthangolása – indokolta a változtatás szükségességét a szolgáltató. Az üzemszünetet követően az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra felhasználóknak újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék) a háztartásokban. Az újrahangolást digitális adók visszakapcsolása előreláthatólag este 19:00 óra után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot.

További programok »

FEL